Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

#WEREMEMBER 2020 - Δεν θ΄αρνηθώ, δεν θα ξεχάσω το Ολοκαύτωμα | Διεθνές Μουσείο Μνήμης Ολοκαυτώματος Ηνωμένων Πολιτειών

Γράφει η Μαρίνα Καρτελιά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενοTo Διεθνές Μουσείο Μνήμης Ολοκαυτώματος των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι η πιο οργανωμένη βάση πληροφόρησης, δεδομένων και δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο που έχω μπει κι έχω ψάξει τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι.


Η φυσική του έδρα είναι στην Ουάσινγκτον και έχει πλήθος εκθέσεων και εκδηλώσεων να δει και να επισκεφτεί κανείς.
Διαδικτυακά, είναι οργανωμένο σε τρεις πυλώνες, 
ΜΑΘΕ (για το Ολοκαύτωμα0 ΘΥΜΗΣΟΥ (Επιζώντες και Θύματα)  και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ (τη Γενοκτονία και τον Αντισημιτισμό)
΄Εχει μια καταπληκτική Εγκυκλοπαίδεια Ολοκαυτώματος πολύ ενημερωμένη και αρχείο Επιζώντων που βρίσκονται στην Αμερική. Αν βάλετε στην αναζήτηση επώνυμα, σας δίνει στοιχεία.
Επίσης, μπορείτε να βρείτε επιζώντες ή χαμένους συγγενείς επιζώντες του Ολοκαυτώματος από κει. Αν πληκτρολογήσετε Θεσσαλονίκη, σας βγάζει όλους τους επιζώντες που είναι καταγεγραμμένοι στην Αμερική.


Πολύ σπουδαία είναι η συμβολή του με υλικό που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία σχετικά με το Ολοκαύτωμα μέσα στην τάξη.

Στις 25 Ιανουαρίου στις 01:00 η ώρα Ελλάδος, 
θα αρχίσει ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, 
την οποία θα παρακολουθήσει και ο Σελιδοδείκτης.

Μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες για τους Εβραίους της Ελλάδας, και ειδικά της Θεσσαλονίκης, υπάρχουν ντοκουμέντα και φωτογραφίες και ιστορικό.


Επίσης, αν θέλετε μπορείτε να κάνετε δωρεά για τους σκοπούς της διατήρησης και διάδοσης της Μνήμης, έστω και ένα δολλάριο.


Για τη Θεσσαλονίκη διαβάστε εδώ, στην ακτίνα δεξιά θα βρείτε και τις άλλες πόλεις όπου υπήρχε Εβραϊκό στοιχείο και σύντομη αναφορά με καταπληκτικό χάρτη:
(Θα υπάρχει ξεχωριστό άρθρο).

Το site είναι πολύγλωσσο, ενώ υπάρχουν όλες οι πηγές και στα Ελληνικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου