Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Είδαμε | Χριστουγεννιάτικη Ιστορία στο Εθνικό Θέατρο| Νινέτα Πλυτά


Μια συγκλονιστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους!


Η "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" του Κάρολου Ντίκενς, γνωστή και ως "Α Christmas Carol " ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο ως μιούζικαλ βασισμένο στη διασκευή του Τζακ Θορν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου και μουσική Θοδωρή Οικονόμου για να μεταδώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων σε όλους.
Σ’ ένα κατάμεστο θέατρο με θεατές κυρίως κάτω των 10, άνω των 30 και εμένα, είχα την ευκαιρία να ξαναδώ, μετά από χρόνια, την ιστορία του γερο-τσιγκούνη Σκρουτζ.
Η ζωντανή ορχήστρα που συνόδευε την παράσταση σε συνδυασμό με την χορωδία που έλεγε τα κάλαντα αλλά και τα τραγούδια που ακούγονταν απ’ τους ηθοποιούς, διατηρούσε το κλίμα ευχάριστο παρά το, μερικές φορές, βαρύ περιεχόμενο του έργου.
Τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια μετέφεραν το θεατή σε μια άλλη εποχή (πάντα όμως επίκαιρη), καθώς οι εναλλαγές χρωμάτων στο φωτισμό απέδιδαν τις συναισθηματικές μεταπτώσεις τόσο του Σκρουτζ όσο και του κοινού. Το καστ πολυάριθμο, με αρκετές εναλλαγές ρόλων ανά άτομο και με μεγάλο μουσικό ταλέντο κρατούσε καθηλωμένο, ακόμη και το παιδικό κοινό, σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.


Τα μεγάλα νοήματα του πασίγνωστου αυτού έργου του Ντίκενς αποδόθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, με τη μουσική, το τραγούδι, και τα χρώματα να εναρμονίζονται ομαλά και το κοινό άλλοτε να θυμώνει με τη σκληρότητα του γερό-τσιγκούνη, να γελάει με την υπερβολή του, να συγκινείται με όσα τον οδήγησαν σ’ αυτό που είναι και στο τέλος να κλαίει από χαρά για τη μεγάλη μεταστροφή.
Η ιστορία γίνεται προσωπική υπόθεση του καθενός, τα συναισθήματα εναλλάσσονται ταχύτατα και το χειροκρότημα στο τέλος αποτελεί τη μέγιστη απόδειξη ότι ο στόχος επετεύχθη. Πιστεύω ότι βγαίνοντας απ’ το θέατρο, μικροί και μεγάλοι, αισθανθήκαμε πιο ανάλαφροι απ’ ό,τι μπήκαμε, με μια λάμψη στο βλέμμα και ελπίδα στην καρδιά, έχοντας κατανοήσει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.
Η παράσταση θα συνεχιστεί μέχρι τις 12.01.2020. Σπεύσατε!



Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παράσταση: https://www.ticketservices.gr/event/ethniko-theatro-xristougeniatiki-istoria/?lang=el 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου