Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Να είσαι ευγνώμων για όλα όσα ζεις | Σοφία Χριστιανίδου

Ρούφα τις στιγμές. Απόλαυσε τη στιγμή όπως σου δίνεται. Το ταξίδι δεν είναι εύκολο, αλλά μέσα από αυτήν την ατραπό θα γνωρίσεις τον εαυτό σου, θα γίνεις πιο σοφός και θα είσαι πιο κοντά στο σκοπό της ύπαρξής σου. Εσύ που αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη δεν είσαι ο τυχερός που σου ήρθαν όλα βολικά στη ζωή σου. Είσαι αυτός που έχει επιλέξει να βλέπει τη θετική όψη όσων σου συμβαίνουν ακόμα κι αν τα γεγονότα από μόνα τους φαίνονται να έχουν αρνητικά αποτελέσματα.
Να είσαι ευγνώμων που βλέπεις με τα μάτια σου, που ακούς, που περπατάς. Άλλοι άνθρωποι παλεύουν για να αποκτήσουν αυτά που εσύ θεωρείς δεδομένα…
Να είσαι ευγνώμων για την ομορφιά που υπάρχει τριγύρω σου. Σήκωσε το βλέμμα σου και απόλαυσε τη φύση, το μαγικό ηλιοβασίλεμα, το φεγγάρι που φωτίζει το δρόμο σου, τη θάλασσα, το άρωμα ενός λουλουδιού.
Να είσαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που έχεις στο πλευρό σου. Να τους δείχνεις την αγάπη σου και να τους εκφράζεις τα συναισθήματά σου. Η προσφορά βοήθειας και στήριξης, μια καλή κουβέντα αξίζει για να αντλήσεις δύναμη και να συνεχίζεις…
Να λες ευχαριστώ και να γεμίζεις τη ψυχή σου με χαμόγελα.
Να είσαι ευγνώμων για τις εμπειρίες, τα δύσκολα βιώματά σου, για τις φορές που έπεσες, αλλά ξανασηκώθηκες. Να είσαι ευγνώμων για τα λάθη σου, γιατί αυτά είναι που αποδείχτηκαν σπουδαία μαθήματα για τη πορεία της ζωής σου. Κοίτα μέσα σου για να τονώσεις την αυτοεκτίμησή σου, να είσαι ευγνώμων για αυτά που έχεις καταφέρει ακόμα κι αν δεν είναι όσα πραγματικά ήθελες.
Να είσαι ευγνώμων ακόμα και για τις πληγές σου. Αυτές είναι που καθορίζουν το πόσο δυνατός μπορείς να γίνεις.
Η ευγνωμοσύνη απομακρύνει τα αρνητικά συναισθήματα. Δίνει περισσότερο χώρο στην ευτυχία, την εκτίμηση, την συμπόνοια, την αισιοδοξία, την ελπίδα, την κατανόηση. Όρισε αυτά για τα οποία αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη. Μη γκρινιάζεις, μην είσαι μίζερος και απόλαυσε όλα όσα έρχονται στο δρόμο σου. Ακόμα κι αν το μονοπάτι είναι δύσβατο έχει να σου διδάξει μαθήματα ζωής. Να έχεις τα μάτια της καρδιάς σου ανοιχτά για να μπορέσεις να τα δεις!



“Να είσαι ευγνώμων για τα καλά και τα άσχημα στη ζωή σου. Και τα δύο σου δίδαξαν κάτι.” ~ Χαλίλ Γκιμπράν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου