Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Βιβλιοκριτική | Jennifer Donelly - Η Γέφυρα των Μυστικών | Νινέτα Πλυτά





Η γέφυρα των μυστικών.  Ένα βιβλίο γεμάτο μυστήριο. Ένα έγκλημα που φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές εμπλεκόμενων και μη. Και μια ιστορία αγάπης που αποδεικνύει ότι ακόμα και στις πιο περίπλοκες καταστάσεις μπορούν να γεννηθούν ειλικρινή συναισθήματα.

Η νεαρή Τζο Μόντφορντ δεν ταιριάζει με τους ανθρώπους του σιναφιού της. Οι συναντήσεις για τσάι, τα φορέματα και οι διοργανώσεις χορών δεν την αφορούν. Όνειρό της να γίνει δημοσιογράφος, επιθυμία ασύμβατη με την αριστοκρατική της καταγωγή.

Ο θάνατος του πατέρα της θα βγάλει το δημοσιογράφο από μέσα της και μαζί με τον Έντι Γκάλαχερ, έναν πραγματικό δημοσιογράφο, θα εξιχνιάσουν τα εγκλήματα γύρω απ' αυτό το γεγονός. Ανάμεσά τους θα αναπτυχθούν βαθιά συναισθήματα που θα έρθουν αντιμέτωπα με τη διαφορά στην κοινωνική τους θέση. Άραγε  θ’ αντέξουν τα εμπόδια που θα τους θέσει η μοίρα αλλά και η κοινωνία;

Ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει το μυστήριο και τον έρωτα, αντιδιαστέλλει τον υλικό και ψυχικό πλούτο, θίγει κοινωνικά ζητήματα όπως η θέση της γυναίκας, το δουλεμπόριο, η φτώχεια και ορίζει ως σημαντικότερο αγαθό την ελευθερία.

Η γραφή της Donelly κρατά τον αναγνώστη σε εγρήγορση και τον προκαλεί να λύσει το μυστήριο από κοινού με τους ήρωες. Μεταφέροντάς τον σε μια άλλη εποχή, δείχνει και την άλλη πλευρά του νομίσματος: ο πλούτος και η ευγενική καταγωγή ανοίγουν πολλές πόρτες αλλά κλείνουν κάποιες άλλες.Το ρομαντικό και το αστυνομικό στοιχείο βρίσκονται σε πλήρη αρμονία. Η πλοκή κυλά γρήγορα, χωρίς περιττές καθυστερήσεις και πληροφορίες αφού ακόμα και η πιο μικρή λεπτομέρεια αποτελεί κομμάτι ενός μεγαλύτερου πάζλ. Στο τέλος κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου