Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

7 + 2 άκρως καλοκαιρινά τραγούδια που δεν πρέπει να λείπουν από την playlist σου..

Γράφει η Κάλλια Βαβουλιώτη

Το καλοκαίρι εκτός από την εποχή του καρπουζιού και της βουτιάς στα καταγάλανα νερά κάποιας ειδυλλιακής παραλίας, αποτελεί και την εποχή που οι νέες κυκλοφορίες τραγουδιών παίρνουν φωτιά. Έτσι αντί να συνεχίσεις να έχεις την ίδια playlist με το χειμώνα, στο κινητό, στο αυτοκίνητο, στο i-pod σου όταν (και αν είσαι μαζοχιστής βγαίνεις για τρέξιμο στις 6 το πρωί) ή όταν πας για μπάνιο στις τέσσερις το απόγευμα, ή ακόμα όταν κάθεσαι στις 12 το βράδυ στο μπαλκόνι και ρεμβάζεις μπορείς να προσθέσεις τα κομμάτια που σου προτείνουμε και να βιώσεις το απόλυτο μουσικό καλοκαίρι. Δεν πλατειάζω άλλο όμως, στη λίστα υπάρχουν κυρίως τραγούδια έντεχνα , για όλες τις ώρες και σε διαφορετική διάθεση. Πάμε στο δια ταύτα...




1. Που και Που - Αδάμ Τσαρούχης

Ο Αδάμ Τσαρούχης, επιστρέφει σε ένα ιδιαίτερα κεφάτο τραγούδι σε στίχους και μουσική της Πέννυς Μπαλτατζή που έρχεται να μας συνεπάρει. Με μια χροιά, που μας ταξιδεύει σε Κούβα, υπέροχα πνευστά και φυσικά την ταξιδιάρικη φωνή του κατάφερε για μία ακόμα φορά να μας μαγέψει.






2. Έρωτας Παρωδία- Πέννυ Μπαλτατζή- Μιρέλα Πάχου

Ίσως ένα από τα πιο παιχνιδιάρικα και girly τραγούδια, με έναν ρομαντισμό παλιών εποχών από δύο ξεχωριστά κορίτσια της έντεχνης σκηνής. Στίχοι και μουσική της Πέννυς Μπαλτατζή (ξανά) και ένα ντουέτο με την υπέροχη και εξαιρετικά ταλαντούχα Μιρέλα Πάχου. Ένα τραγούδι που σίγουρα θα χορέψουμε ή που θα σιγοτραγουδήσουμε στις απογευματινές μας βόλτες με το αυτοκίνητο.




3.Φεύγω- Αλεξάνδρα Κόνιακ

Το εκρηκτικό δίδυμο των Αλεξάνδρα Κόνιακ- Χρίστος Σερενές ξαναχτυπά με ίσως το πιο απόλυτο χορευτικό ποπ άσμα του καλοκαιριού. Ευρηματική μουσική, αέρινοι στίχοι και η φωνή της Αλεξάνδρας Κόνιακ μας κάνει και εμάς να "φεύγουμε". Το ακούω ήδη από την ξαπλώστρα κάποιου σαγηνευτικού beach bar ή κατά τη διάρκεια της φυγής από την πόλη με προορισμό το "οποιοδήποτε" νησί.




4. Θ'ανέβω να σε βρω- Ρένα Μόρφη- Μάρκος Κούμαρης

Όσοι έχουν παρακολουθήσει τη Ρένα Μόρφη στις live εμφανίσεις της , ξέρουν την λατρεία της για το πάντρεμα λατινοαμερικάνικων στοιχείων στο πρόγραμμά της. Εδώ έχουμε μία άρτια σύμπραξη με τον Μάρκο Κούμαρη των Locomondo σε ένα τραγούδι salsa ρυθμών που σίγουρα θα χορέψουμε και θα τηλεμεταφερθούμε σε άλλα μέρη ξένα. Σχεδόν εθιστικό ρεφρέν, ανεβαστικό διάθεσης και ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης, έδωσε ρέστα - ας μου επιτραπεί η έκφραση- στην κιθάρα.




5.Δυο νησιά - Γιώτα Νέγκα

Η γυναίκα-φαινόμενο του λαϊκού, η Γιώτα Νέγκα, σε ένα άκρως καλοκαιρινό  λαϊκό τραγούδι το οποίο ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα. Έξυπνοι και φιλοσοφημένοι στίχοι, ωραίες ενορχηστρώσεις και η  ζεστή , συναισθηματική φωνή της το απογειώνει. Άραγε πως δυο νησιά πιάνονται αγκαλιά;





6. Μέρα καλοκαιριού - Γιάννης Σουλάκης

Τι δεν θα έπρεπε να λείπει από το καλοκαίρι όλων μας; Ο έρωτας και το παγωτό μηχανής σοκολάτα. Ο Γιάννης Σουλάκης, με ένα τραγούδι γεμάτο θετική ενέργεια και ρομαντισμό μας φτιάχνει διάθεση και αγγίζει την πιο συναισθηματική μας πλευρά. Ηλιόλουστο τραγούδι, όμορφοι στίχοι από τον εκπληκτικό Γιώργο Σταυρακίδη και μουσική του Γιώργου Καψάλη και του Mikey Brownlee Walker. Δεν πλατειάζω άλλο πατήστε το Play!




7. Η Λαίδη και Αλήτης- Ζανελ

Δεν είναι καλοκαιρινή κυκλοφορία, αλλά είναι αδιαμφισβήτητα ένα ευρηματικό retro-swing τραγούδι από μία πολύ ξεχωριστή νέα καλλιτέχνη, τη Ζανέλ. Ένα τραγούδι που μας υπενθυμίζει ότι ακόμα και το καλοκαίρι "μια λαίδη" θα μπορούσε να χωρίσει από κάποιον "αλήτη". "Η Λαίδη και ο Αλήτης" αποτελεί επίσημη κυκλοφορία της Music Row Showcase των ιδιαίτερα αξιόλογων Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη που αποτελούν  και τους δημιουργούς του. Απολαύστε το και προσοχή... στους αλήτες.




8. Τα νησιά - Ρίτα Αντωνοπούλου

Ποίηση Κώστα Ουράνη μελοποιημένη από την Χάρις Τσεκούρα σε μία άρτια απόδοση της Ρίτας Αντωνοπούλου. Δυναμισμός, έντεχνη παράδοση και η φωνή της Ρίτας Αντωνοπούλου να μας ανατριχιάζει σε ένα απολύτως ταιριαστό clip που ταιριάζει με τη φιλοσοφία περί συμβολισμών θα έλεγε κανείς του ποιητή Κώστα Ουράνη.



9. 40 εβδομάδες- Ορέστης Ντάντος

Μπαλκόνι αργά το βράδυ. Σε έχουν πιάσει τα υπαρξιακά σου, από που ερχόμαστε, ποιοι είμαστε και όλος σου ο συναισθηματικός κόσμος, διακατέχεται από μία παραπάνω ευαισθησία. Μπορεί να είσαι μαμά, μπορεί να είσαι μπαμπάς, κάποιοι στις 40 εβδομάδες (μέσος χρόνος κύησης) γεννούν παιδιά. άλλοι βιβλία και άλλοι μαζί με τα παιδιά τραγούδια. Ίσως η πιο τρυφερή μπαλάντα για πιάνο που έγραψε ο Ορέστης Ντάντος και μας συγκίνησε πολύ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου