Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Βγαίνουμε | The Clock, εκεί όπου ο χρόνος σταματάει κι η τέχνη ανθίζει




Στην Ιωάννου Δέλιου 4, στο παρκάκι της Εθνικής Αμύνης, εκεί όπου κάποια χρόνια πριν ήταν το Έντεχνο, γεννήθηκε πριν λίγο καιρό ένας καινούργιος ζεστός χώρος ο οποίος βαφτίστηκε “The Clock”. Πρόκειται για ένα espresso cafe-wine bar που ήρθε για να κερδίσει τις εντυπώσεις και να μείνει. Το ρολόι, λοιπόν, σήμα κατατεθέν του μαγαζιού που καλύπτει κι έναν από τους όμορφα διακοσμημένους τοίχους του ως ταπετσαρία θα μπορούσε να λειτουργήσει για πολλούς συμβολικά αφού ως θαμώνας ενός τέτοιου φιλόξενου στεκιού πολλές φορές είναι δεδομένο πως θα ξεχάσεις τον χρόνο κι ας υπάρχει παντού γύρω σου μέσα από διάφορα στιλ ρολογιών.

Ο Κωνσταντίνος είχε ένα όνειρο από παιδί. Να δημιουργήσει έναν χώρο δικό του. Έναν χώρο όπου θα έβαζε όλη του την ψυχή και το μεράκι ώστε να αγαπήσει τελικά κι ο κόσμος το όνειρό του αυτό. Θα μπορούσαμε να πούμε πως τα κατάφερε και δικαιώθηκε χτίζοντας ένα μαγαζί με προσωπικότητα, ατμόσφαιρα επιτυχώς ισορροπημένη ανάμεσα στο vintage και το σύγχρονο στοιχείο, ένα μαγαζί ξεχωριστό και άκρως φιλικό σε κάθε καλλιτεχνικό δρώμενο της πόλης, πράγμα που χρειαζόμαστε όπως και να ‘χει όλοι μας μιας κι η τέχνη είναι τόσο πολιτισμός όσο και ψυχαγωγία.




Ήδη, μάλιστα, φιλοξενεί νέα σχήματα και μπάντες της πόλης σε lives που ντύνουν θεματικές βραδιές για κάθε γούστο αφού στην τέχνη δεν υπάρχει περιορισμός. Ρεμπέτικα, λαϊκά, έντεχνα, rock, blues και jazz είναι κάποια από τα είδη μουσικής που έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε, όπως και θεατρικά projects νέων ομάδων της πόλης. Είναι πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα η ύπαρξη τέτοιων χώρων στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα, αφού ο καλλιτεχνικός τομέας πάντα ψάχνει ανήσυχος για στέγη κι ανάπτυξη.

Όπως ο καθένας μας που αγαπάει πολύ αυτό που κάνει, λοιπόν, έτσι κι ο Κωνσταντίνος προσπαθεί συνεχώς για το καλύτερο και βάζει στη δουλειά του κομμάτια της δικής του ψυχής. Αγαπά πολύ τους ανθρώπους, είναι ένας εξωστρεφής κι άκρως επικοινωνιακός άνθρωπος, παθιασμένος με τα όνειρά του, αποφασιστικός κι υπερδραστήριος. Ένα από τα κυριότερα μελήματά του είναι τα παιδιά που συνεργάζονται να δουλεύουν κάτω από τις καλύτερες εργασιακές συνθήκες και κάπως έτσι τόσο μεταξύ τους όσο και προς τους θαμώνες έχει δημιουργηθεί μια ζεστή, ευγενική σχέση αλληλοσεβασμού.




Κάπου εδώ φυσικά να αναφέρουμε πως στα ατού είναι τα ποικίλα cocktails, τα καθαρά ποτά και το εξαιρετικό κρασί που μπορεί κανείς να απολαύσει στο The Clock μαζί με κάποια συνοδευτικά πιάτα, αν το επιλέξει. Ωστόσο για τους μερακλήδες δε λείπει ούτε το ουζάκι μιας και το The Clock καλύπτει όπως είπαμε κάθε γούστο χωρίς να χάνει τη γραμμή και την αισθητική του έχοντας καταφέρει να συνδυάζει και να υποστηρίζει τα πάντα διατηρώντας παράλληλα ακέραιο τον προσωπικό χαρακτήρα του.

Όποια ώρα της ημέρας κι αν το επιλέξεις, κάθε εποχή του χρόνου, είτε μέσα, στην οικεία κι αρχοντική του ατμόσφαιρα, είτε έξω, στον πεζόδρομο, μπροστά στο παρκάκι και τη δροσιά που προσφέρει το συγκεκριμένο σημείο της πόλης, το σίγουρο είναι πως θα το αγαπήσεις τόσο ως “The Clock” όσο και τους ανθρώπους του.




Εμείς όντως το αγαπήσαμε και φυσικά με χαρά σκεφτόμαστε σύντομα να φιλοξενηθούμε εκεί με διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα όπως αρμόζει σε έναν τόσο εναλλακτικό κι artistic χώρο. Σίγουρα δεν είμαστε οι μόνοι όμως γι’ αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα αν ακόμη δεν το έχετε ανακαλύψει να το επισκεφτείτε και θα μας θυμηθείτε.


Πάρε μία γεύση:










2 σχόλια:

  1. Υπέροχος χώρος..!Με πολύ ωραία ατμόσφαιρα..!Πολύ καλός καφές και πολύ καλή ποικιλία κρασιού!!!Χαμογελαστό προσωπικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταστική, στυλάτη ,artistic διακόσμηση,Vintage και μοντέρνο σε άριστη αρμονία,ατμοσφαιρικό περιβάλλον.Εξαιρετικό το χύμα κρασί και η ποικιλία αλλαντικών-τυριών!Ωραία μουσική όλες τις ώρες, και ο εξωτερικός χώρος με τα τραπεζάκια στο πράσινο του πάρκου πολύ χαλαρωτικός ! Ιδανικό σημείο !Προσωπικό και καθαριότητα άψογα !Η νέα ελκυστική πρόταση στην πόλη, θα έλεγα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή