Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Είδαμε| Dream Story στο Θέατρο Πόλη


Γράφει η Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου

Όταν οι ερωτικές περιπέτειες ανανεώνουν τη σχέση...

 Το 1926 ο αυστριακός συγγραφέας Άρθουρ Σνίτσλερ ως γνήσιος μελετητής του έρωτα  προχωράει ανατέμνοντας ψυχαναλυτικά τις σχέσεις και τις ερωτικές  φαντασιώσεις ενός  ζευγαριού και συγγράφει την νουβέλλα ‘’Dream Story’’. Βασιζόμενος  στην θεωρεία των ενστίκτων και της λίμπιντο όπως την κατέγραψε ο συνεργάτης του, ο Φρόιντ  καταγράφει τις ψυχολογικές μεταμορφώσεις του γιατρού Φριντολίν σε διάστημα δύο ημερών, αφού η σύζυγός του ομολογεί ότι είχε σεξουαλικές φαντασιώσεις που αφορούσαν έναν άλλο άντρα.



Πριν προλάβει να συνέλθει από το σοκ της εξομολόγησης της συζύγου του Αλμπερτίν, καλείται στο σπίτι ενός ετοιμοθάνατου. Μετά από την επίσκεψη στον ασθενή ο «αθώος» μέχρι τότε γιατρός Φρίντολιν χάνεται μέσα στις σκέψεις του και στους δρόμους της Βιέννης μια βραδιά καρναβαλιού. Συναντά έναν πρώην φίλο πιανίστα και μασκαρεμένος παρασύρεται σε ένα πάρτυ σεξουαλικών οργίων.

Μια απόκρυφη μυστική ελίτ απειλεί την ακεραιότητα μα η θυσία μιας γυναίκας τον σώζει. Δεν συγκρατείται και ομολογεί όλες του τις δραστηριότητες του στη σύζυγό του την οποία βρίσκει να κοιμάται με την μάσκα που φορούσε ο ίδιος την προηγούμενη νύχτα. Άραγε κρύβει κάτι και ή ίδια; Μήπως πρέπει να είναι πιο ειλικρινείς ο ένας με τον άλλον από εδώ και πέρα..;

Όποιος θέλει να ζήσει μια μυστηριακή και ερωτική ατμόσφαιρα αλλά και να μεταφερθεί με την φαντασία του στην παγωμένη Βιέννη μια βραδιά καρναβαλιού μπορεί να βρεθεί Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Πόλη στις 21:00.

Με μεγάλη επιτυχία και τιμώντας το αγαπημένο τρίπτυχο του Άρθουρ Σνίτσλερ ‘’έρωτας -παιχνίδι - θάνατος’’ ο καταξιωμένος Γιάννης Βούρος σκηνοθέτησε το ‘’Dream Story’’ παρασύροντάς μας σε ονειρικά μονοπάτια. Επί σκηνής μαζί του ο Πέρης Μιχαηλίδης και η Πολυξένη Μυλωνά μας μάγεψαν εναλλάσσοντας αστραπιαία διαθέσεις, κουστούμια, ρόλους, συναισθήματα.




Συντελεστές:
Μετάφραση: 
Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: 
Γιάννης Βούρος
Σκηνικά/ Κοστούμια: Έρση Δρίνη
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού
Βοηθός σκηνοθέτη: Τζούλη Σούμα
Βίντεο: Αναστασία Παπαθεοδώρου
Μακιγιάζ/ Κομμώσεις: Μαριάννα Λαβάζου
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Εκτέλεση παραγωγής: Όψις πολιτισμού

Πρωταγωνιστούν:
Γιάννης Βούρος, Πολυξένη Μυλωνά, Πέρης Μιχαηλίδης

Ακατάλληλο κάτω των 15 ετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου