Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Βγαίνουμε | Άλλος Τρόπος- Καφές, Βιβλίο, Κρητικές γεύσεις





Ένα κρητικό μεζεδοπωλείο ταξίδεψε στον χρόνο αλλάζοντας εποχές και περιοχή ώσπου έριξε άγκυρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να γίνει αγαπημένο μας σημείο συνάντησης όλες τις ώρες της ημέρας. Το όνομά του “Άλλος Τρόπος” κι έχει τον τρόπο να μας αγκαλιάζει ενώνοντας κάθε ηλικία και κάθε γούστο με τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Κάποτε ήταν βιβλιοπωλείο στην Ερμού και πλέον συνδυάζει πολύ αρμονικά τη ζεστασιά του τυπωμένου βιβλίου με την παρεΐστικη ατμόσφαιρα ενός κλασικού πια στεκιού της πόλης.



Στους τοίχους του θα δεις ξύλινες βιβλιοθήκες γεμάτες βιβλία και τριγύρω κρητικές μαντινάδες έτοιμες να σου φτιάξουν τη διάθεση όσες φορές κι αν τις διαβάσεις. Διατηρώντας το παλιό καλό στιλ του μεζεδοπωλείου της γειτονιάς και παντρεύοντάς το με σύγχρονα στοιχεία της φοιτητικής μας γενιάς έχει καταφέρει να κλέψει τις καρδιές μας από την πρώτη στιγμή. Η αγάπη και το μεράκι του Μιχάλη διατήρησαν τον πήχη ψηλά όλα αυτά τα χρόνια και σίγουρα βγήκε ασπροσπρόσωπος τόσο ο ίδιος όσο κι οι άνθρωποι που δουλεύουν μαζί του γι’ αυτό το αποτέλεσμα.



Φιλική ατμόσφαιρα, ανοιχτόκαρδες παρέες, πεντανόστιμοι κρητικοί μεζέδες κι ό,τι τραβάει η όρεξή σου να πιεις, απαρτίζουν όλα την ιδανική επιλογή για βραδινή έξοδο οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας. Δεν είναι τυχαίο που συνήθως χρειάζεται να κάνεις κράτηση αν θέλεις να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις τραπέζι μιας κι οι Θεσσαλονικείς -μα όχι μόνο- αγαπούν πολύ αυτό το παραδοσιακό γωνιακό μαγαζί της οδού Πλάτωνος 11 χρόνια τώρα.



Η προσωπικότητα του χώρου δικαιώνει το όνομά του μιας και κουβαλάει έναν δικό της ξεχωριστό αέρα. Έχει, λοιπόν, έναν “Άλλον Τρόπο” για να κρατάει αμείωτο τον ενθουσιασμό μας όσες φορές κι αν τον επιλέξουμε για τις εξορμήσεις μας.



Αν θέλετε ένα χαλαρό πρωινό καφεδάκι είναι επίσης η ιδανική επιλογή ακόμη κι αν είστε μόνοι κι επιθυμείτε απλώς να διαβάσετε ένα βιβλίο ή την εφημερίδα σας. Αν πάλι θέλετε δυναμικές νύχτες γεμάτες νεαρόκοσμο (είτε ηλικιακά είτε στην ψυχή) και πάλι ο Άλλος Τρόπος είναι η πρόταση μας αυτήν την εβδομάδα. Οι Θεσσαλονικείς σίγουρα τον ξέρετε ήδη αλλά αν είστε φρέσκοι στην πόλη σπεύσατε να τον γνωρίσετε κι εσείς. Θα με θυμηθείτε!



Πάρε μια γεύση:



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου