Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Βγαίνουμε | Urban και industrial στοιχεία, σε έναν χώρο άκρως εναλλακτικό και ανοιχτό που έγινε "κακή συνήθεια" το Bad Habit





If you can dream it you can do it, έλεγε ο Walt Disney κι αυτό είναι μάλλον ένα από τα αγαπημένα quotes του Κοσμά. Ο Κοσμάς, λοιπόν, ονειρεύτηκε κάποτε έναν δικό του χώρο. Έναν χώρο που να τον εκφράζει, να αντιπροσωπεύει τα ενδιαφέροντά του, την προσωπική αισθητική του και συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω με το πείσμα, την πίστη και πολλή δουλειά κατάφερε τελικά να το πετύχει. Τα εμπόδια κι οι απογοητεύσεις δεν ήταν λίγες ώσπου να τα καταφέρει αλλά γνωρίζοντάς τον μέσα από τις ενδιαφέρουσες ιστορίες του καταλάβαμε ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που έχουν μάθει να το βάζουν κάτω.

Επένδυσε, λοιπόν, στο όνειρό του και κέρδισε. Νέος άνθρωπος, τόσο ηλικιακά όσο και στον συγκεκριμένο χώρο, δε φοβήθηκε την πρόκληση απέναντι στο άγνωστο και βούτηξε στα βαθιά για να δικαιωθεί. Δημιούργησε έναν χώρο εναλλακτικό, με προσωπικότητα που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητος όποιο κι αν είναι το προσωπικό στιλ του καθενός. Το καλό με το Bad Habit είναι ότι δεν απογοητεύει κανένα γούστο και χωρίς τη δηθενιά της μεγαλομανίας που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία παγίδα αν κάποιος άλλος προσέγγιζε τον συγκεκριμένο χώρο διαφορετικά, ήρθε για να καλύψει και τους πιο απαιτητικούς θαμώνες σε κάθε επίπεδο.




Η urban/industrial διακόσμησή του είναι εμπλουτισμένη με πινελιές ξύλου, neon φωτισμού, διακριτικά vintage στοιχεία και κάπως έτσι μια ζεστή, cosy αλλά καθόλου κοινότυπη ατμόσφαιρα δημιουργείται κάνοντάς σε να θέλεις οπωσδήποτε να έρθεις ξανά στο νέο σου στέκι. Το όνομά του -που θα λέγαμε πως είναι πολύ εύστοχο μιας και το νέο αυτό spot θα γίνει σίγουρα η καινούργια bad habit” μας όπως αναφέρεται και στη σελίδα του μαγαζιού- προέκυψε από ένα αγαπημένο τραγούδι του Κοσμά ο οποίος είναι λάτρης της μουσικής και δε βαριέται ποτέ να εξερευνά νέα ακούσματα. Κάτι το οποίο θα ανακαλύψεις κι εσύ, φυσικά, όταν το επισκεφτείς αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Άλλο ένα συν του είναι η μουσική, λοιπόν, που δεν πρόκειται να παραβλέψεις όποιες κι αν είναι οι δικές σου προτιμήσεις.

Ο Κοσμάς δε δημιούργησε έναν χώρο τυχαίο. Βασισμένος και στη μεγάλη του αγάπη για τα ταξίδια έβαλε όλο το μεράκι του ώστε να χτίσει κάτι όμορφο παίρνοντας στοιχεία διαφόρων χωρών της δύσης ώστε να μας φέρει κάτι φρέσκο και διαφορετικό. Αξιοποιώντας πλήρως τον ήδη γοητευτικό χώρο στον παλιό Ερωτικό, μετέτρεψε έναν κάποτε αχυρώνα σε παραμυθένιο σκηνικό ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Θα μπορούσε να είναι το ελκυστικό εσωτερικό ενός industrial loft, θα μπορούσε να είναι όσα ονειρεύεσαι να είχες και στον δικό σου χώρο, θα μπορούσε να είναι πολλά, αλλά σίγουρα είναι το νέο meeting place μιας πόλης που δε θα έπρεπε να στηρίζεται μόνο στο κέντρο της. Με τέτοιου είδους αξιόλογες πρωτοβουλίες γίνεται η αρχή ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα κι άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης αξιοποιώντας τες.




Τολμώντας να κάνει την επιχειρηματική του κίνηση στην περιοχή της Μονής Λαζαριστών, ο Κοσμάς έφερε στη Σταυρούπολη, εκεί, στην παλιά του γειτονιά, την απόλυτη ανανέωση κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα. Κόσμος καταφθάνει συνεχώς πια θέλοντας να γίνει κομμάτι αυτού του τόσο φιλικού περιβάλλοντος και να ξεφύγει από τα συνηθισμένα δίνοντας δικαίως μια ευκαιρία σε κάτι πολύ ενδιαφέρον που ήρθε για να μείνει.

Το Bad Habit δε θα σε δυσκολέψει ούτε στα πρακτικά μιας και το πάρκινγκ του εξωτερικού του χώρου είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να σε γλιτώνει άμεσα από τον μπελά του παρκαρίσματος. Μεγάλο επιπλέον ατού το γεγονός ότι είναι pet friendly και όχι μόνο. Είτε θέλεις να βγεις με την οικογένειά σου, είτε με την παρέα σου, είτε με τον σύντροφό σου, είτε πρώτο ραντεβού, είτε solo, το Bad Habit σε κάθε περίπτωση θα σε βγάλει σίγουρα ασπροπρόσωπο.




Ήδη κάθε μέρα σου δίνει την ευκαιρία να απολαύσεις δελεαστικές νοστιμιές όποια ώρα κι αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις κάποιο από τα γευστικότατα πιάτα του. Κάνοντας την αρχή σου εγγυώμαι ότι θα θέλεις σίγουρα να τα πάρεις με τη σειρά όπως συμβαίνει φυσικά και με τα special cocktails του αλλά και με τις προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες οίνου που διαθέτει για τους γνώστες κι απαιτητικούς εραστές του κρασιού. Μπορείς να το προτιμήσεις, λοιπόν, τα πρωινά για ένα πλήρες breakfast της επιλογής σου και καφέ (η ιδιωτική ποικιλία εσπρέσο Hausbrandt Gourmet σίγουρα δε θα σε απογοητεύσει), για brunch καθώς κυλάει η μέρα και για ιδιαίτερες περιπλανήσεις στον κόσμο των cocktails εμπλουτίζοντας τη βραδιά σου με καινούργιες γευστικές εμπειρίες.


 

(Φωτο1: Bad Habit Burger με ψωμί brioche, 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τυρί cheddar, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, αυγό μάτι, iceberg, pink mayonaisse. Συνοδεύεται με πατάτες crisper ή πράσινη σαλάτα)
(Φώτο 2: Painkiller skinos mastiha spirit, vodka, mandarine, lemon, orange bitter)

Μην επαναπαύεσαι όμως. Τόσο ο Κοσμάς όσο και τα παιδιά που θα σε υποδεχτούν και θα σε εξυπηρετήσουν υπόσχονται όλοι να διατηρήσουν το ενδιαφέρον σου αμείωτο με διάφορα happenings εντός αλλά και στον εξίσου ατμοσφαιρικό εξωτερικό χώρο του μαγαζιού, θεματικές βραδιές κι εκπλήξεις που δε θα αποκαλύψουμε ακόμη, μείνε όμως συντονισμένος και δε θα χάσεις.

Ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχίας ενός εγχειρήματος είναι, βλέπεις, η χημεία κι ο αλληλοσεβασμός ανάμεσα στους ανθρώπους που στηρίζουν το εκάστοτε όνειρο ώστε να σταθεί στα πόδια του και να υλοποιηθεί. Έπειτα η αλληλοστήριξη στο πρακτικό κομμάτι ώστε οι πρωτότυπες ιδέες να πάρουν τελικά ζωή. Μας άρεσε, λοιπόν, που η ομάδα του Bad Habit είναι τόσο δεμένη, μας άρεσε που ο Κοσμάς έχει το χαλαρό φιλικό πρόσωπο του συνεργάτη κι όχι του απρόσωπου εργοδότη, μας άρεσε που η υπεύθυνη του μαγαζιού είναι η καλή του φίλη Έφη που όπως μας είπε ο ίδιος τον έχει ξελασπώσει στα δύσκολα, μας άρεσε που το Bad Habit είναι τελικά μια οικογένεια, μας άρεσε κι όταν ο ίδιος μίλησε για τη δική του οικογένεια κι έλαμπαν τα μάτια του αφού μέσα σε όλα είναι ένας περήφανος μπαμπάς. Τέλος μας άρεσε πολύ που έχει δυναμικές ιδέες κι άποψη τις οποίες δε διστάζει να βάλει σε εφαρμογή.



Αν ψάχνεις κάτι φρέσκο μια βόλτα από το Bad Habit θα σε πείσει να το εντάξεις στα must των εξόδων σου.


Φωτογραφίες Ευτυχία Πασχαλίδου

(Τις φωτογραφίες των cocktails και των πιάτων μας τις έστειλε η Έφη. Την ευχαριστούμε πολύ.)

Take a look:


















(Bad Habit blazer. Kraken rum, chambord, luxardo marachino, lime, 1 stick cinnamon, piece of tropical fruit)



                                                        (Berry sip. Vodka, rasberry, ginger, mint, lime)











(Classic club sandwitch. Μπριζόλα καπνιστή, μπέικον, τυρί γκούντα, ντομάτα, μαγιονέζα, iceberg, πατάτες crisper ή πράσινη σαλάτα)



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου