Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Έφυγε ένας γνήσιος Firestarter, ο Keith Flint των Prodigy


Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την είδηση του θανάτου του Keith Flint, του χαρακτηριστικού και ξεχωριστού Frontman των Prodigy.



O ίδιος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στο Dunmow του Essex. Οι πρώτες πληροφορίες από τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν πως δεν υπήρχαν "ύποπτα στοιχεία" γύρω από τον θάνατό του.

Τελικά, η μπάντα ανακοίνωσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram πως ο θάνατος του βασικού τραγουδιστή της οφείλεται σε αυτοκτονία.

"Οι πληροφορίες ισχύουν. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως ο αδερφός μας Keith, έδωσε τέλος στη ζωή του το σαββατοκύριακο. Είμαστε σοκαρισμένοι, εξαγριωμένοι και συντετριμμένοι", γράφουν χαρακτηριστικά τα μέλη του συγκροτήματος στο επίσημο προφίλ.

Ο Flint αντιμετώπιζε κατάθλιψη ενώ είχε προσπαθήσει να αποτοξινωθεί ανά διαστήματα από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Σε συνέντευξή του είχε παραδεχθεί πως στο παρελθόν είχε αυτοκτονικές τάσεις. "Χρειάζεσαι πραγματικά θάρρος για να αυτοκτονήσεις. Εγώ πάντα ήμουν κότα", έλεγε στους Times.

Ο Flint μαζί με τον Liam Howlett και τη Lira Thornhill δημιούργησαν τους θρυλικούς Prodigy το 1990. Αρχικά ήταν χορευτής και από το 1996 και μετά, έγινε βασικός τραγουδιστής


Γεννήθηκε στο Ρεντμπρίτζ του ανατολικού Λονδίνου, μετακόμισε στο Μπρέιντρι του Έσσεξ ως παιδί και συναντήθηκε με τον συνιδρυτή των Prodigy, Liam Howlett σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της πόλης.

Στο άλμπουμ "The Fat of the Land" του 1997 τραγουδούσε στα Fuel My Fire, Firestarter, Serial Thrilla και Breathe, κομμάτια - ορόσημα της μπάντας. Ο τελευταίος δίσκος του συγκροτήματος κυκλοφόρησε το 2018 με τίτλο "No Tourists".

Διατηρούσε σχέση με την παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών Γκέιλ Πόρτερ τη δεκαετία του 1990 και αργότερα παντρεύτηκε την DJ Mayumi Kai από την Ιαπωνία. Τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιοκτήτης παμπ στο Έσσεξ και μάνατζερ της ομάδας Traction Control σε αγώνες μοτοσικλέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου