Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Είδαμε|"Η ζωή μου στην τέχνη" στο Θέατρο 104

Γράφει η Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου

Όταν η ζωή, δίνει ζωή στην τέχνη…
Πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η ζωή μέσα στην τέχνη; Η ζωή ενός ηθοποιού ή σκηνοθέτη, τα συναισθήματα τους και οι σχέσεις που δημιουργούνται μέσα σε ένα θέατρο διαφέρουν από την πραγματικότητα του μέσου ανθρώπου;

Ο σύγχρονος Βρετανός συγγραφέας Andrew Cowie, με το έργο του ‘’Η ζωή μου στην τέχνη’’ το 1998 κατάφερε με χιουμοριστικό, σαρκαστικό και πιπεράτο  τρόπο να μας διαφωτίσει ρίχνοντας τους προβολείς στα παρασκήνια και όχι στο σανίδι αυτή τη φορά. Χρησιμοποιώντας τα βιώματα του μέσα στην τέχνη και την ίδια την τέχνη μας εξιστορεί τι συμβαίνει όταν ο νεαρός σκηνοθέτης Γκράχαμ αποφασίζει να ανεβάσει την παράσταση Δον Ζουάν με πρωταγωνιστές τον Στίβεν και την Ρεβέκκα. Μέσα από την στενή συνεργασία τους και ζητώντας τους να μπουν στο πετσί του ρόλου προκύπτουν θολά ερωτικά συναισθήματα, λάθη, χωρισμοί, χειριστικές και υποκριτικές συμπεριφορές που πηγάζουν από ενδεχόμενες ανασφάλειες ή και συμφέροντα.

Για όποιον ήδη λάτρεψε το σενάριο ως ιδέα μπορεί να παρακολουθήσει την παράσταση ‘’Η ζωή μου στην τέχνη’’  κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15, στο θέατρο 104  σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά. Ο νέος, ταλαντούχος και δημιουργικός σκηνοθέτης Θοδωρής Βουρνάς  έκανε μια βουτιά στα άδυτα των ψυχών και  προσωπικοτήτων  των τριών πρωταγωνιστών του Cowie και κατάφερε με ευφάνταστη, ευφυή και σπιρτόζικη σκηνοθεσία να αποδώσει με ζωντάνια και νεύρο τις ξεκαρδιστικές καταστάσεις που εκτυλίσσονταν. Σύμμαχός του η εξαιρετική μετάφραση του έργου από την Κατερίνα Βαϊμάκη.
Οι ηθοποιοί  Βαγγέλης Σαλευρής, Δημήτρης Γκοτσόπουλος και Φιόνα Γεωργιάδη μας απέδειξαν  πραγματικά τι σημαίνει αμεσότητα-ρυθμός-έκφραση. Η βαθιά κατανόηση των ρόλων τους, οι δυνατές ερμηνείες, οι κινησιολογικές κατευθύνσεις της Ντέπυ Γοργογιάννη συνάμα με τις έξυπνες ατάκες και τις γρήγορες εναλλαγές κράτησαν το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο ως το τέλος. Στον ρυθμό, την ένταση και τις χωροχρονικές αλλαγές συνέβαλλαν εύστοχα οι φωτισμοί του Αποστόλη Κουτσιανικούλη και η μουσική της  Σίσσυ Βλαχογιάννη.
Εν τέλει, μέσα από αυτήν την παράσταση, αναπαράστασης του μικρόκοσμου του θεάτρου, ίσως ανακαλύψετε πολλά και για τις απλές καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις έχοντας γελάσει πολύ και περάσει ένα υπέροχο ενενηντάλεπτο .
Συντελεστές:
 Συγγραφέας: Andrew Cowie
Μετάφραση: Κατερίνα Βαϊμάκη
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
 Βοηθός Σκηνοθέτη: Λυδία Τριγώνη
Κινησιολογία: Ντέπυ Γοργογιάννη
Επιμέλεια σκηνικών & ρούχων: Σοφία Λεγάτου
Σχεδιασμός φωτισμού: Αποστόλης Κουτσιανικούλης
 Μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη
Φωτογραφίες: Ιάσονας Κονταίος

Πρωταγωνιστούν: Φιόνα Γεωργιάδη, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Βαγγέλης Σαλευρής
Πληροφορίες:
Πρεμιέρα: 4 Φεβρουαρίου
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15

Εισιτήρια: 12 κανονικό και 8 μειωμένο
Διάρκεια: 90 λεπτά
Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα,
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3455.020
theatre104@gmail.com | http://www.104.gr/








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου