Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Πέρι διαφήμισης της Lacta κι άλλων δαιμονίων | Έλλη Πράντζου




Με αφορμή κάποια σχόλια που πήρε το μάτι μου κάτω από τις σχετικές φωτογραφίες της πασίγνωστης πλέον διαφήμισης, μου βγήκε αυθόρμητα να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου σχετικά. Κι όμως εν έτει 2019 είναι κατά την άποψή μου παρανοϊκό το να φτάνουμε σε σημείο να αναλύουμε τα στοιχειώδη. Ωστόσο να που πολλές φορές χρειάζεται η φωνή κάποιων να ακουστεί όσο οι φωνές κάποιων άλλων μήπως κάποτε μάθουμε να επιλέγουμε τον σεβασμό αντί για τη μισαλλοδοξία και τον φόβο. 

Πείτε μας, λοιπόν, κι άλλα ρε παιδιά για το τι είναι ομοφυλοφιλία τέλος πάντων, επιχειρηματολογείστε λιγάκι ακόμη οι "διαλακτικοί" του "ο καθένας στο κρεβάτι του κάνει ό,τι θέλει αλλά..."
1. Ευχαριστούμε που μας δίνετε και το ελεύθερο σε σχέση με τους πιο σκληροπυρηνικούς να κάνουμε έστω στο κρεβάτι μας ό,τι θέλουμε.
2. Εκτός ορίων κρεβατιού φυσικά οποιαδήποτε μορφή έκφρασης αγάπης προφανώς είναι κατακριτέα γιατί μας βλέπουν και παιδιά και πώς να εξηγήσεις στα παιδιά τι ακριβώς είναι κάτι το οποίο η φύση καταλαβαίνει αλλά εσύ το φοβάσαι και γι'αυτό το αποστρέφεσαι ταμπελοποιώντας το ως ανωμαλία; Όπως θα εξηγούσες καθετί που σου περάστηκε και το δέχτηκες άκριτα φαντάζομαι και κάπως έτσι έχεις κάνει τον κόσμο σκατά χωρίς να σκέφτεσαι καν ωστόσο πώς θα τον παραδώσεις αυτόν στα παιδιά σου.
3. Όλα σας τα επιχειρήματα περί φυσιολογικού κι αφύσικου που αμολάτε ωσάν άλλοι επιστήμονες με σωρεία ερευνών στο ενεργητικό σας επί του θέματος, πώς ακριβώς τα έχετε εδραιώσει; Ξημεροβραδιαζόμενοι πάνω από βιβλία και κάνοντας αντίστοιχα πολυετή πειράματα στα υπόγεια των σπιτιών σας; όχι γιατί αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει με τέτοια σιγουριά κρίνετε και κατακρίνετε κάτι το οποίο δεν έχετε τολμήσει καν να πλησιάσετε ούτε θεωρητικά.
4. Αυτά τα περί τεκνοποίησης που αποτελεί για κάποιους τον μοναδικό σκοπό του ανθρώπου παρακαλώ μην τα χρησιμοποιείτε ως αποδείξεις της ορθότητάς σας σε σχέση με τη φύση. Πάμε πάλι. Δεν τεκνοποιούν όλοι οι άνθρωποι. Πολλοί από αυτούς δε θέλουν καν. Ενδείξεις ομοφυλόφιλης συμπεριφοράς παρατηρούνται και στο ζωικό βασίλειο. Και τέλος, όχι, δεν είναι μοναδικός σκοπός όλων μας το να κάνουμε παιδιά κι είναι προς τιμήν όσων συνειδητοποιημένων το παραδέχονται και το στηρίζουν. Και ναι είμαστε όλοι εξίσου φυσιολογικοί. Και ναι έχουμε όλοι εξίσου δικαίωμα στον έρωτα. Τώρα εκείνοι οι ασυνείδητοι που σπέρνουν παιδιά βάσει κοινωνικών επιβολών και τους καταστρέφουν έπειτα τη ζωή με ποιο δικαίωμα ονομάζονται πιο φυσιολογικοί από άλλους δε θα μάθει φαντάζομαι ποτέ κανείς. (Επιτρέψτε μου το "επιχείρημα" με τον Αδάμ και την Ευα να μην το σχολιάσω καν)
5. Η σεξουαλικότητα ενός ανθρώπου ΕΙΝΑΙ πολύ σημαντικό ζήτημα και ΔΕΝ αφορά μόνο το κρεβάτι του ή το με ποιον ή ποια κάνει σεξ. Όπου κι αν βρεθούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε στη δουλειά είτε στη σχολή είτε σε κάποια δραστηριότητα κοινωνικοποιούμαστε. Και κάποτε δημιουργούνται διαφόρων ειδών ανθρώπινες σχέσεις κι επαφές μέσω αυτής της κοινωνικοποίησης. Αν ένας άνθρωπος κρύβει το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του ως κάτι που περιορίζεται μόνο στο κρεβάτι του θα καταλήξει στο περιθώριο ή θα καταφύγει στο ψέμα για να μην περιθωριοποιηθεί. Όλοι έχουν δικαίωμα να παρουσιάζουν τους συντρόφους τους, να μιλούν γι'αυτούς ή να φλερτάρουν ώστε αν θέλουν να βρουν αν δεν έχουν ήδη. Σεξουαλικότητα ίσον ΚΑΙ συναίσθημα. Διαφορετικά ας κρατήσουμε όλοι τους συντρόφους μας στα κρεβάτια μας και μόνο. Μη δω κανέναν από εσάς που πρεσβέυετε αυτό με το κρεβάτι να λέτε αύριο μεθαύριο σε κάποιον "από δω η κοπέλα μου/το αγόρι μου/ο άντρας μου/η γυναίκα μου". Θα φταίει να σας απαντήσει μετά ο άλλος "δε με νοιάζει ποιον πηδάς στο κρεβάτι σου";
6. Για όσους ενοχλούνται από δυο άντρες ή δυο γυναίκες που κρατιούνται χέρι χέρι στον δρόμο ή δίνουν ένα φιλί δημόσια αλλά δηλώνουν οκ με τον κόσμο ως έχει τότε λυπάμαι απλώς για το πόσο έχει μαυρίσει η ψυχή τους και δεν το έχουν καν αντιληφθεί. Θα τρόμαζαν αν το συνειδητοποιούσαν κι ίσως γι' αυτό να μη θέλουν κιόλας. Ωστόσο δε φταίμε όλοι οι υπόλοιποι να μαυρίζετε και τη δική μας.
7. Όποιος πει ότι τον ενοχλούν κι οι γκει και ο κοσμος ας αναρωτηθεί για ποιον διαμαρτύρεται πιο έντονα, ποιος όντως τον βλάπτει και ποιος τον έχει κάνει να πιστεύει ότι ο άλλος τον βλάπτει.
Αυτά και μη χειρότερα.
Υ.Γ.1 όταν μιλάτε με έναν ομοφυλόφιλο και προσπαθείτε να του μάθετε τι είναι και τι δεν είναι, πώς νιώθει και πώς γεννήθηκε αν δεν ήταν τραγικό θα ήταν πολύ αστείο.
Υ.Γ.2 Με χαρά διαπιστώνω ότι οι υπόλοιποι είστε περισσότεροι πια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου