Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Ιωάννα Μπέλλα: Άλλη μία περίπτωση κοριτσιού που θέλει να γίνει διάσημο | Κάλλια Βαβουλιώτη


Γράφει η Κάλλια Βαβουλιώτη

Για την δεσποινίς Ιωάννα Μπέλλα δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις. Είναι εστεμμένη Σταρ Ελλάς 2018, πρώην παίκτρια στο Greece Next Top Model και αυτοαποκαλείται μονδέλο, ενώ όπως ενημερωθήκαμε από την χθεσινοβραδινή εκπομπή του κ. Αρναούτογλου ο μπαμπάς της έχει τα σφαγεία Βέροιας. Σε μια εβδομάδα σάλου, εξαιτίας του Διονύση Σαββόπουλου με την καλλίγραμμη χορεύτρια που όλοι μένουν έκπληκτοι αναφωνόντας "Μα είναι δυνατόν ο Νίονιος τέτοια πράγματα; Τι διάολο ξεκούτιανε;" και παράλληλα με έναν πανελλήνιο θρήνο για ένα αδικοχαμένο κορίτσι στη Λίνδο της Ρόδου, η δεσποινίς Μπέλλα έρχεται να αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι πρότινος δεν είχα ιδέα για την ύπαρξη της εν λόγω κοπέλας, καθότι η τηλεόραση του σπιτιού μου χρησιμεύει πολύ καλά για κρεμάστρα ρούχων, μιας και δεν ανοίγει (σχεδόν) ποτέ. Όποτε όμως έχω φίλους στο σπίτι, κάνουμε μία εξαίρεση και επιτρέπουμε την ύπαρξη παρέας βαβούρας από κάποιο τυχαίο κανάλι.

Χθες λοιπόν, η καλλονή παραχώρησε μια συνέντευξη όπου μεταξύ άλλων είπε ότι θέλει να κάνει μια εκπομπή ανάλογη με του Αρναούτογλου, ότι θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική στο Λος Άντζελες, ότι θέλει να ζήσει στην Αμερική αλλά να γυρίσει μετά από δέκα χρόνια στην Ελλάδα, ότι έχει κάνει πλαστικές και ότι το λέει ανοιχτά. Ωραία μέχρι εδώ, σίγουρα δε μπορείς να κρίνεις κάποιον που μιλάει πολύ, αν δεν βλάπτει κάποιον παραπέρα, ακόμα και αν είναι χαωμένος.

Συνέχισε όμως με ατάκες-διαμάντια χαρακτηριστικά «Και ποια γυναίκα δεν έχει φάει χαστούκι από το σύντροφό της; Όποια λέει ότι δεν έχει φάει ή δεν έχει κάνει πλαστικές λέει ψέματα.» ενώ κατά το παρελθόν είχε αναφέρει και πάλι «Στη ζωή μας ελκύουμε αυτό που στην πραγματικότητα επιζητούμε. Δεν έχω πέσει ποτέ θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης γιατί δεν το έχω προκαλέσει. Ο χώρος του μόντελινγκ έχει και φωτεινές και σκοτεινές πλευρές, εγώ επιλέγω τη φωτεινή πλευρά».

Από τα λεγόμενά της καταλαβαίνει κανείς πως το εν λόγω κορίτσι, που πριν λίγο καιρό οι κριτές του GNTM ξεφτίλιζαν χαλαρά για λίγη τηλεθέαση, θεωρεί κανονικότητα την βία εντός μιας σχέσης. Δυστυχώς κάτι τέτοιο μόνο έναν δυστυχισμένο άνθρωπο με μεγάλη έλλειψη παιδείας μπορεί να δείχνει και παράλληλα ένα βαθιά άρρωστο μυαλό που πάσχει από υπέρμετρο μισογυνισμό και σεξισμό προς το ίδιο του το φύλο, αναπαράγοντας εμμέσως πλην σαφώς την φιλοσοφία ότι για τον βιασμό της, η γυναίκα φταίει. Το να έχεις μία άποψη, ακόμα και λάθος όσο είσαι ανώνυμος ίσως να βλάπτει μόνο εσένα. Όταν όμως είσαι ένα δημόσιο πρόσωπο, το οποίο ενδεχομένως αποτελεί πρότυπο για κοριτσάκια στην ηλικία των δεκάξι είναι πρόβλημα για την κοινωνία. Έχεις κάθε φορά την ευθύνη της δημοσιότητας που σου δίνεται.

Στα ζωντανά τηλεοπτικά προγράμματα, δε μπορείς να ελέγξεις τι θα ακούσεις από τον συνεντευξιαζόμενό σου, αλλά μπορείς να ελέγξεις σε ποιον θα δώσεις φωνή . Κάποιοι άνθρωποι είναι πασιφανές πως δε μπορούν να σταθούν. Το πόσο χαμένη βέβαια στην ανασφάλεια της και στην ψεύτικη ομορφιά της είναι η Ιωάννα Μπέλλα, φαίνεται και στη φυσικότητα που αντιμετωπίζει την πλαστική χειρουργική. Μάλλον κανείς δεν της μίλησε για τη Μπριζιτ Μπαρντό που δεν πείραξε ποτέ τίποτα πάνω της , αποτέλεσε ίσως το μεγαλύτερο sex symbol του αιώνα και πλέον γερνάει κανονικότατα με ρυτίδες γιατί αυτή είναι η ροή των πραγμάτων.

Πάντως όπως και να έχει δεν πρόκειται για κάτι ξεχωριστό, αλλά για μία ακόμα περίπτωση ανασφαλούς κοριτσιού που δίνει και την ψυχή του στον διάβολο για λίγη δημοσιότητα. Φαίνεται και στο πόσο χαωμένα απαντούσε τις ερωτήσεις, φαίνεται και σ'αυτή την ανασφάλεια του να τα πει σωστά και να γίνει αρεστή . Άλλη μία κλασσική περίπτωση, απαίδευτου κοριτσιού που θέλει να γίνει με κάθε κόστος και που πιθανώς θα πει πολλά ακόμα σεξιστικά "μαργαριτάρια".
Τι να το κάνει κανείς να βλέπει ένα φιλόδοξο κορίτσι που από τη μία κανονικοποιεί τη βία και από την άλλη θέλει να αποτελέσει ένα κοριτσίστικό πρότυπο;

Ιωάννα Μπέλλα, εύχομαι πραγματικά να είχες γλιτώσει το χαστούκι που ανέφερες ότι εισέπραξες από κάποιον σύντροφό σου και ακόμα εύχομαι να μην βιώσεις ποτέ έναν βιασμό.
Δυστυχώς προς το παρόν είσαι το αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα του "απ'έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα".

Μία απλή τηλεθεάτρια, που κάποτε έφαγε χαστούκι και έστειλε τον υπαίτιο στο διάολο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου