Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Έκθεση φωτογραφίας «½ ένα» στην Σαντορίνη 21/09-21/10 του Κώστα Ντάνη

Ο φωτογράφος και σκηνοθέτης Κώστας Ντάνης παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «½ ένα» στον χώρο του Oia Vineyart στην Σαντορίνη, από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Οκτωβρίου 2018.

H έκθεση περιλαμβάνει σαράντα φωτογραφίες από τη θεματική ενότητα «½ ένα», στην οποία ο Ντάνης έχει συγκεντρώσει ένα σώμα φωτογραφικής δουλειάς δύο ετών με νυχτερινές λήψεις είκοσι-τριών εν λειτουργία πέτρινων φάρων της Ελληνικής επικράτειας.

Η καινοτομία της νυχτερινής καταγραφής των πετρόκτιστων φάρων προσφέρει στο κοινό μια φωτογραφική πτυχή του θέματος που δεν έχει παρουσιαστεί ξανά κατά το παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια προσέγγιση που εμβαθύνει στην ώρα «δράσης», στη στιγμή δηλαδή που οι φάροι εκπληρώνουν την πρακτική τους υπόσταση. Ο τρόπος που χρωματίζει το φάρο κατά τη λήψη, εκτός από την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής του, προσθέτει κι ένα εικαστικό στοιχείο, τονίζοντας τη μοναδικότητα του.

 Ο ίδιος ο τίτλος «½ ένα» μας παραπέμπει στην εμπειρική ρυθμική μέτρηση «μισό ένα, μισό δύο, μισό τρία...» που χρησιμοποιούν οι ναυτικοί για να υπολογίσουν τον χρόνο που μεσολαβεί ενδιάμεσα σε φως και σκότος, το ‘χαρακτηριστικό’ όπως λέγεται του φάρου.

Βιογραφικό

Ο Κώστας Ντάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Tμήμα Mαθηματικών και αργότερα έκανε σπουδές φωτογραφίας στην Ακαδημία Leica.  Από το 2005 εργάζεται αδιάλειπτα ως φωτογράφος και σκηνοθέτης, δημιουργώντας ντοκιμαντέρ και πολιτιστικές εκπομπές για την τηλεόραση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου