Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Δισκοκριτική: Our Eyes Should Meet- Moonshine Effect | Τάσος Ζαννής


Moonshine Effect - Our Eyes Should Meet


Δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλά όταν μου έστελνε η Κάλλια «σου έχω κάτι πολύ ενδιαφέρον», ήξερα ότι θα ακούσω κάτι που το είχα ανάγκη, είχα ένα προαίσθημα δηλαδή ότι θα με ηρεμούσε, θα απέβαλε κάπως την συσσωρευμένη υπερένταση αυτών των ημερών. Όπερ και εγένετο.
Τα τελευταία χρόνια ψάχνομαι αρκετά στις νέες κυκλοφορίες, προσπαθώ να γνωρίσω όσο το δυνατόν περισσότερους καλλιτέχνες και όμορφες μουσικές. Δεν υπάρχει μέρα που να μην ψάξω για κάτι καινούριο. Βέβαια, κυκλοφορούν εκεί έξω τόσες πολλές μαγευτικές μουσικές που, σε συνδυασμό και με τη θητεία μου στο ναυτικό, χάνομαι κάπου, και καταλήγω να τις μαθαίνω αργοπορημένα.

Η περίπτωση των Moonshine Effect, πάντως, δεν άργησε τόσο πολύ να μπει στο ραντάρ μου. Χάρη πάντα στην Κάλλια και την πρότασή της να γράψω δύο λόγια για το Αθηναϊκό πρότζεκτ και το νέο τους άλμπουμ, Our Eyes Should Meet.

Moonshine Effect, λοιπόν. Indie pop/folk με lo-fi και νέο-ψυχεδελικά στοιχεία στη μουσική τους. Δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2015, και πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τον ενδιαφέρον και πολύ όμορφο τίτλο ‘Our Eyes Should Meet’. Σε δική τους ανεξάρτητη παραγωγή (Moonshine Effect Recordings) – και με διανομή από την B-otherside Records, οι Moonshine Effect μας συστήνονται με dreamy μελωδίες που μοσχοβολούν μνήμες, υπέροχες εμμονές και παραδεισένιο λυρισμό.

Το έβαλα να το ακούσω στη σκοπιά και στο αμάξι, αλλά εκεί που με άγγιξε περισσότερο ήταν στην ταράτσα του σπιτιού, παρέα με την πάντα απαραίτητη μαυροδάφνη. Πάντα εκεί, προς το ξημέρωμα, να δένει ιδανικά με τις αργόσυρτες και γλυκές κιθάρες, να χάνομαι και να παραδίνομαι στο αμετάφραστο της σκέψης.

Υπέροχα ακούσματα όλα τους, το καθένα ξεχωριστά, σε ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά κι εξωτικά, σε νανουρίζουν, σε κάνουν να νοσταλγείς για πράγματα που (δεν) έχεις ζήσει. Αν ξεχώρισα κάποιο, θα έλεγα το Just before dawn (ίσως λόγω και του τίτλου, μιας και ταίριαζε με το σκηνικό). Αυτές οι αισθαντικές κιθάρες και τα αιθέρια και γοητευτικά τα vocals της Jacqueline Chermille, κάτι μου έκαναν βαθιά μέσα μου.


Αν σας αρέσουν οι Mazzy Star, οι Calexico, η Marissa Nadler, οι Madrugada, η Paula Frazer, οι Belle & Sebastian, οι Burning Hearts, οι Camera Obscura (προσωπικά λατρεμένοι μου και από τα πρώτα ονόματα που γνώρισα στη διεθνή indie pop σκηνή), οι Yo La Tengo, οι Cigarettes After Sex και οι Stereolab, τότε πρώτον, είστε στον σωστό δρόμο, και δεύτερον, θα λατρέψετε τη δουλειά των Moonshine Effect.

(Τα παραπάνω ονόματα αναφέρονται στο Facebook Info της μπάντας)
Εδώ ολόκληρο το πρώτο τους άλμπουμ:



Τα μέλη αποτελούνται από τους:
Pinto de Lima : Bass
Nikos Darilas : Percussion
Theodoros Dremetsikas : Keys, Drum Edit
Kostas Lamda : Keys
Johnny Dell’Orso : Guitars
Jacqueline Chermille : Vocals
Μπορείτε να τους βρείτε επίσης:
Επίσημο σάιτ: https://www.moonshineeffect.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου