Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Μουσική Ατζέντα 2018: 5+1 συναυλίες για το φετινό καλοκαίρι



Γράφει ο Τάσος Ζαννής 



Καλοκαίρι πλησιάζει, ξεχυθείτε στις παραλίες, πιείτε τα κοκτέιλ σας, ξεφύγετε λίγο από τη δίνη της καθημερινότητας (ιδίως όσοι πήζουν στη δουλειά ακόμα κι αυτές τις καυτές μέρες), και φροντίστε γενικά να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ένα ταξίδι, μια εκδρομή, έστω μια συναυλία, και το καλοκαίρι αποκτά πνοή και χρώματα. Όπως κάθε χρόνο, το συναυλιακό ημερολόγιο αρχίζει και γεμίζει με μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής που έρχονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά ή επιστρέφουν στη χώρα μας γιατί μας αγάπησαν και τους αγαπήσαμε.

Από τους Arctic Monkeys και τον Nick Cave μέχρι τους Calexico και την ιστορική επανένωση των Στέρεο Νόβα, παρακάτω ακολουθεί μια χρονολογική ατζέντα (προσωπικών) επιλογών με χρήσιμες πληροφορίες για την κάθε συναυλία. Πάρτε χαρτί και μολύβι, φυλάξτε χρήματα στην άκρη (όσοι δεν έχουν προμηθευτεί ήδη εισιτήριο), και σημειώστε ημερομηνίες για τα ξένα ονόματα που μας επισκέπτονται το καλοκαίρι του 2018 – και το κάνουν ακόμα πιο όμορφο.

1.       TY SEGALL & The Freedom Band – 16 Ιουνίου


Το φοβερό αγόρι από την Καλιφόρνια επιστρέφει σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στη χώρα μας. Με 10 πλέον  δίσκους στο ενεργητικό του (μαζί με το πρόσφατο ‘Freedom’s Goblin’), ένα κράμα indie/garage και νέο-ψυχεδέλειας θα κάνει την εμφάνισή του στη σκηνή του Gagarin 205, μαζί με την Freedom Band, στις 16 Ιουνίου.
Την συναυλία θα ανοίξουν οι (personal favourites) Bonnie Nettles από την Αθήνα με χαοτικές ψυχεδελικές μουσικές.
Τιμή εισιτηρίου: earlybird 17 ευρώ, προπώληση 20 ευρώ, ταμείο 23 ευρώ
Σημεία προπώλησης:Viva Kiosk Συντάγματος και Viva Spot Τεχνόπολης, SevenSpots, Media Markt, Reload (Πανεπιστημίου 54), Ευριπίδης, Syd Records (Πρωτογένους 13 Ψυρρή)


2.       Jamiroquai, ParovStelar, Cigarettes After Sex, Sillyboy's Ghost Relatives, Σtella – 17 Ιουνίου (Release Athens 2018)


Πέρσι ο Jay Kay των Jamiroquai αρρώστησε και η μπάντα ακύρωσε τη συναυλία της για τη χώρα μας, αλλά φέτος ο Jay είναι περδίκι και οι Jamiroquai, μια disco-funk/acid jazz ατραξιόν από το Λονδίνο, έρχονται στην Ελλάδα στα πλαίσια της τρίτης μέρας του Release Athens 2018. Οκτώ άλμπουμ στη φαρέτρα τους με πολλή ενέργεια και ζωντάνια στη μουσική τους.


Co-headliner της βραδιάς θα είναι ο Parov Stellar, ιδιαίτερα αγαπητό όνομα στην Ελλάδα (πράγμα που βοήθησε αρκετά στην προώθηση της καριέρας του, όπως έχει δηλώσει).  Το είδος της μουσικής του έχει χαρακτηριστεί ως electro-swing (συνδυασμός jazz, hip-hop, house) και καταφέρνει πάντα να παντρεύει μαγευτικά τον vintage με τον μοντέρνο ήχο.



Μαζί τους (σ’ ένα λιγότερο χορευτικό αλλά άκρως αισθησιακό mood), οι λατρεμένοι Cigarettes After Sex  από το Τέξας. Εκτός του ότι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ομορφιά του ονόματος, πίσω από αυτό το project βρίσκεται ο Greg Gonzalez που έχει φτιάξει έναν σχεδόν υπνωτιστικό συνδυασμό dream-pop/ambient μελωδιών με απόλυτα ερωτικούς στίχους, και με τα αθεράπευτα γοητευτικά vocals του, απογειώνει το συναίσθημα και νιώθεις σαν την πρώτη φορά που αντίκρισες  (ή ακόμα καλύτερα, φίλησες) το απωθημένο σου. Το υπέροχο ομώνυμο ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε το 2017 και έλαβε θετικότατες κριτικές.



Η βραδιά πλαισιώνεται επίσης, κι από ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, όπως είναι οι (αλά 70’s soul) Sillyboy's Ghost Relatives και η Σtella, το indie-pop κορίτσι μας.





Η προπώληση για τις 17 Ιουνίου συνεχίζεται, προς 43 ευρώ (μονό εισιτήριο) και 80 ευρώ (διπλό εισιτήριο).
Επίσης, ξεκινάει η διάθεση τριήμερου εισιτηρίου προς 105 ευρώ.
Υπενθυμίζουμε πως διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων:
17/6 - προς 120 ευρώ
Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές:
- ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους
- open bar
- προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο
- ιδιωτικό parking
- ξεχωριστές τουαλέτες
- αναμνηστικό δώρο του φεστιβάλ.
Online / www.releaseathens.gr και www.viva.gr / τηλεφωνικά στο 11876,
Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni's (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)
Σημείωση: ΠΡΟΣΦΟΡΑ BONUS DAY ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ 2ης ΚΑΙ 3ης ΗΜΕΡΑΣ

Θέλοντας να κρατήσουμε τις ισορροπίες απέναντι σε όλους τους φίλους του Release Athens, σας ενημερώνουμε πως όσοι έχουν προμηθευτεί - ή θα προμηθευτούν μέχρι και τις 31/5 - εισιτήριο για οποιαδήποτε από τις δύο τελευταίες ημέρες του φεστιβάλ (1/6 με Thievery Corporation, UB40, Golan, Angelika Dusk, Magenta Flaws και 17/6 με Jamiroquai, Parov Stelar, Cigarettes After Sex, Sillyboy's Ghost Relatives, Σtella), μπορούν με το ίδιο εισιτήριο, απλά και μόνο με την επίδειξή του στην είσοδο, να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν την 1η ημέρα (31/5 με Richard Ashcroft, Rag'n'Bone Man, Kid Moxie, Sworr., Lip Forensics).

3.       Nick Cave & The Bad Seeds, Editors, Wolf Alice, PROTOMARTYR, Jack Heart – 23 Ιουνίου (Ejekt Festival 2018)



Τι να πεις για το φετινό Ejekt… Σειρά σπουδαίων ονομάτων θα παραταχθούν στις 23 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού.
Καταρχάς, ο ένας και μοναδικός Nick Cave, ή ο Νικόλας μου ο αγαπημένος (έτσι όπως μ’ αρέσει να τον λέω), επιστρέφει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες στην Αθήνα. Η πρώτη ήταν τον περασμένο Νοέμβρη στο Γήπεδο Tae Kwon Do στο Φάληρο, κι επειδή είχα την τύχη, την τιμή και την ευλογία συνάμα να βρίσκομαι ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους του Νικόλα, αυτή η συναυλία χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «σταθμός», ως μια συγκλονιστική μουσική εμπειρία, ίσως την καλύτερη των τελευταίων χρόνων. Η προσωπική μου κατάθεση για εκείνη τη συναυλία ήταν ότι έζησα μια τόσο δυνατή και έντονη εμπειρία σ’ αυτές τις δύο ώρες, που νομίζω ότι από εκείνο το βράδυ άλλαξε η ζωή μου – νιώθω ότι αυτά τα ξεσπάσματα του Κέιβ στη σκηνή, μου έχουν αλλάξει τη ζωή και ίσως δεν μπορώ να το καταλάβω ακόμα.



Επιστρέφοντας στα του φεστιβάλ, ο Nick Cave με τους Bad Seeds είναι headliners στο φετινό Ejekt, ακολουθούμενοι από τα πολυαγαπημένα μου παιδιά από το Birmingham, τους Editors. Ο Tom Smith και η παρέα του έχουν εισπράξει αμέριστη αγάπη από το ελληνικό κοινό τα τελευταία χρόνια και ως ανταπόδοση, μας επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα – η μία και μοναδική φορά που τους απόλαυσα, στο Gazi Music Hall, το 2015. Από τις μπάντες που με μεγάλωσαν μουσικά, τα… παιδιά των Joy Division και τα… αδέρφια των Interpol όπως τους είχα ονομάσει όταν τους πρωτογνώρισα, έχουν μια πραγματικά σπουδαία γκάμα μουσικής, έχουν απίστευτη ενέργεια στα live τους, και έχουν κυκλοφορήσει έξι άλμπουμ.

(Προσωπική Σημείωση: έχουν αρχίσει λίγο να πειραματίζονται (κι αυτοί, όπως και πολλοί άλλοι) τώρα τελευταία σε πιο ηλεκτονικό/synth ήχο, δεν είναι οι Editors που ξέραμε πριν κάποια χρόνια, αλλά για μένα εξακολουθούν να έχουν μια δική τους αυτοπεποίθηση που τους κρατάει αρκετά ψηλά στη δική μου λίστα)



Επόμενο όνομα στο line-up, οι Λονδρέζοι Wolf Alice, με την πανέμορφη Ellie Rowsell στα φωνητικά. Φρέσκοι στο μουσικό στερέωμα, οι Wolf Alice κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, ‘My Love Is Cool’ το 2015, το οποίο έφτασε στη δεύτερη θέση του Βρετανικού chart και ήταν υποψήφιο για Mercury Prize. Το 2017 κυκλοφόρησαν το ‘Visions of a Life’, γεμάτο με dreamy-haze vibes και ιδιαίτερα ορμητική/αυθόρμητη ροή στίχων, που κι αυτό απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.



Οι post-punkers Protomartyr από το Ντιτρόιτ που κυκλοφόρησαν έναν από τους πιο πολυσυζητημένους δίσκους του 2017 (‘Relatives In Descent’) και φιγουράριζε στα best albums της χρονιάς μεγάλων μουσικών μέσων, προστέθηκαν κι αυτοί στο line-up του Ejekt, και καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι θα εμφανιστούν στο ίδιο stage με τον Νικ Κειβ, καθώς η μουσική των Protomartyr αποτελείται από μπλεγμένες σκοτεινές κιθάρες και γνήσια λυρικότητα.



Ο Jack Heart (ή αλλιώς Νικόλας Κοκολάκης) θα εκπροσωπήσει την ελληνική σκηνή στο Ejekt. Θυμάμαι να τον ανακαλύπτω μια κρύα μέρα του 2013 με το ‘Girl’ μετά από μάθημα στη σχολή, και να μένω χάσκων εν εκστάσει όταν ακούω τη φωνή του γιατί ήταν λες και άκουγα τον Tom Smith ένα πράγμα.



ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Προπώληση:

Αρένα: 50 Ευρώ
VIP: 125 ευρώ

Ταμείο
Αρένα: 55 Ευρώ
VIP: 150 Ευρώ

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα www.viva.grwww.public.gr, καταστήματα Public, SevenSpots, Reload, Ευρυπίδης.

Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Πληροφορίες: www.ejekt.gr, 2109636489

4.       Calexico Live At Acropolis – 3 & 4 Ιουλίου


Πάμε σε κάτι αγαπημένο. Ιδιαίτερα αγαπημένο. Με πάνω από 20 χρόνια στην πλάτη και δέκα άλμπουμ, οι Calexico επιστρέφουν στην Αθήνα για δύο μαγευτικά βράδια στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στις 3 και 4 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Οι Calexico κατέχουν εξέχουσα θέση στις καρδιές των Ελλήνων. Μας έρχονται από την Αριζόνα, με country, τζαζ και παραδοσιακούς λάτιν ήχους ή σε μία λέξη είναι αυτό που λένε desert noir, όρος που γεννήθηκε για αυτούς.

Το ‘The Thread That Keeps Us’ αποτελεί την πιο πρόσφατη δουλειά τους (κυκλοφόρησε αρχές Γενάρη), και ενδείκνυται για χαλαρά απογεύματα στο σπίτι.

Τιμές εισιτηρίων: Από 25 (early bird) έως 60 ευρώ. Τα πρώτα εισιτήρια των 25 ευρώ (early bird) για τις 3 Ιουλίου έχουν εξαντληθεί. Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr  , τηλ. 11876, καταστήματα Media Markt, Seven Spots, Viva Kiosk, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία, αθηνόραμα gr, Yioleni's, Kremlino και στο εκδοτήριο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στοά Πεσμαζόγλου, Πανεπιστημίου 39.



5.       Arctic Monkeys, Miles Kane, Alt-j, Get Well Soon, CORETHEBAND – 6 Ιουλίου (Rockwave Festival)


Για πολλούς είναι η συναυλία της χρονιάς, μόνο και μόνο λόγω ονόματος των headliners. Κακά τα ψέματα, οι Arctic Monkeys είναι από τα πιο hot ονόματα παγκοσμίως μετά την κυκλοφορία του AM (με το οποίο έσπασαν κάθε ρεκόρ), κι όσο κι αν δεν άρεσε/ξένισε/δίχασε το νέο τους άλμπουμ, Tranquility Base Hotel + Casino, κανείς δεν μπορεί να του κατηγορήσει για την αλλαγή που τόλμησαν να δοκιμάσουν μετά την ασύλληπτη εμπορική επιτυχία που έκανε το ΑΜ. Ναι, λείπουν οι πολλές κιθάρες, η ένταση, το rock nroll στοιχείο (πράγμα στο οποίο μας είχαν συνηθίσει τόσα χρόνια), αλλά

Όπως και να ‘χει, είμαι κι εγώ ανάμεσα σ’ αυτούς που πιστεύουν ότι αυτή η συναυλία θα είναι καλύτερη του καλοκαιριού. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας μετά από 12 χρόνια επιτυχημένης καριέρας, φτάνει και περισσεύει για να πας στη Μαλακάσα να τους απολαύσεις.

Κι ας έχουν αλλάξει πολλά από τότε (γιατί δεν είναι πλέον 19, έχουν πατήσει τα πρώτα –άντα τους, κι όλοι έχουν γίνει χαζομπαμπάδες, πλην φυσικά του Τέρνερ), κι ας κάνει ποζεριές ο Άλεξ, κι ας δεις τριγύρω σου αμέτρητα 15χρονα (its the hype, remember Alex?). Στη Μαλακάσα θα γίνει ο κακός χαμός γιατί το θέλουμε και το λαχταράμε τόσα χρόνια, γιατί θα ζήσουμε τα απωθημένα σε ένα καυτό βράδυ του Ιούλη, γιατί θα δούμε την μπάντα που μας στάθηκε στην εφηβεία μας και μας διαμόρφωσε εξ ολοκλήρου.



Τον Τέρνερ, βέβαια, τον είχαμε δει και προ διετίας, με τον φίλο του, Miles Kane, που είχαν έρθει στην Ελλάδα ως Last Shadow Puppets, ξανά στη Μαλακάσα. Μιας και έρχονται οι Arctic Monkeys, ο Miles είπε να περάσει κι αυτός να μας χαιρετήσει γιατί του αρέσαμε πολύ, και κάπως έτσι ο Miles είναι το δεύτερο όνομα στο φετινό Rockwave. Πέραν από τη συμμετοχή του στους Last Shadow Puppets, έχει κυκλοφορήσει δύο σόλο άλμπουμ, και το τρίτο του να είναι στα σκαριά – τιτλοφορείται Coup de Grace.



 Ο συνωστισμός μεγάλων ονομάτων συνεχίζεται με τους Alt-j! Οι διαρκώς ανερχόμενοι πρεσβευτές της experimental/indie rock και math-folk, έρχονται κι αυτοί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το ντεμπούτο τους (An Awesome Wave, 2012) βραβεύτηκε με το Mercury Prize το 2012, έθεσε υποψηφιότητα για τρία Brit Awards την ίδια χρονιά, ενώ το 2013 κέρδισε στα Ivor Novello Awards! Το δεύτερο άλμπουμ τους (This Is All Yours, 2014) ήταν υποψήφιο για βραβείο Grammy, ενώ εκτός από τις βραβεύσεις για τα άλμπουμ τους, γεμίζουν αβέρτα στάδια και έχουν λάβει διθυραμβικές κριτικές για τα live τους. Η πιο πρόσφατη δουλειά τους ήρθε το 2017 με το Relaxer, που ήταν υποψήφιο για Mercury Prize το 2017.



Το line up συμπληρώνουν οι Get Well Soon, το συγκρότημα-όχημα του Γερμανού Konstantin Gropper, που συνθέτει παίζει και τραγουδά όλα τα κομμάτια, προκαλώντας αίσθηση στην Ευρωπαϊκή μουσική σκηνή τα τελευταία χρόνια.



Από ελληνικής πλευράς, θα συμμετέχουν οι νέοι και ωραίοι CORETHEBAND, μια ωραία indie-rock μπάντα από τα Χανιά. Δημιουργήθηκαν το 2012 από τους Ιάκωβο Gale (φωνή – κιθάρα), Ιωσήφ Λιονάκη (μπάσο), Γιάννη Γιανναράκη (κιθάρα) και Μαξ Kabutz (ντραμς). Έχουν κερδίσει το Global Battle Of The Bands Greece το 2015 και εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό στο Όσλο της Νορβηγίας, όπου βγήκαν τέταρτοι μεταξύ άλλων 17 συγκροτημάτων.



TerraVibe Park
37ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας
Προπώληση εισιτηρίων:
Τα πρώτα εισιτήρια γενικής εισόδου (69€) εξαντλήθηκαν.
Τα εισιτήρια τώρα κοστίζουν 75€.
Τιμή ταμείου 85€.
Τα V.I.P. εισιτήρια κοστίζουν 100€.
Αθήνα
TicketHouse, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366
Θεσσαλονίκη
Μusicland, Μητροπόλεως 102, τηλ 2310264880
Σε όλη την Ελλάδα
Δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ/ Καταστήματα Cosmote
OnlineSales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.tickethouse.gr & www.ticketmaster.gr
(Για τις online αγορές όπως και αυτές από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ/COSMOTE υπάρχει 10% επιβάρυνση)
Για περισσότερες πληροφορίες και πλήρη δημοσιογραφική ενημέρωση απευθυνθείτε στο: press@didimusic.gr
Τηλέφωνο: 210 8820426 (εσωτερικό 2)

6.       Στέρεο Νόβα – 18 Ιουνίου (Summer Nostos Festival)



Special greek entry για το τέλος, μιας και οι Στέρεο Νόβα, η μπάντα που στιγμάτισε μια ολόκληρη γενιά με την ηλεκτρονική της μουσική, εν έτει 2018, 21 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία τους σύμπραξη, επιστρέφουν δισκογραφικά και δημιουργούν τον «Ουρανό», με 15 ολοκαίνουρια τραγούδια που κυκλοφόρησε στις 4 Μαΐου από την Inner Ear.

Η μπάντα του Κωνσταντίνου Βήτα και του Μιχάλη Δέλτα, υπήρξε ίσως ό, τι πιο επιδραστικό δημιουργήθηκε στην Ελλάδα του ’90. Δημιουργήθηκαν το 1989 και οι πειραματισμοί με electro, trip-hop, techno και ambient στοιχεία, και ο ελληνικός στίχος, έφεραν απρόσμενη επιτυχία, σε σημείο να φτάσουν μέχρι και το MTV το οποίο να αναφέρει ότι η μουσική τους επηρέασε την ελληνική ηλεκτρονική μουσική όσο και την ποπ. Οι Στέρεο Νόβα διαλύθηκαν το καλοκαίρι του 1997, ενώ τα μέλη του γκρουπ συνέχισαν την μουσική τους πορεία ξεχωριστά.

Στις 18 Ιουνίου, στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, στα πλαίσια του Summer Nostos Festival, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, ταξιδεύουν το αθηναϊκό κοινό σε αγαπημένες μουσικές και παρουσιάζουν ένα νέο κοινό ξεκίνημα.

Όλες οι εκδηλώσεις του Summer Nostos Festival είναι δωρεάν και δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Στόχος της διοργάνωσης είναι να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι επισκέπτες.

Ώρα έναρξης: 22:00

Περισσότερες πληοροφορίες: https://www.snfestival.org/
«Διασχίσαμε κάθετα το δρόμο, περνώντας ηλιοτρόπια και δάση, μετά από μέρες φτάσαμε σε έναν στρογγυλό τοίχο από νερό, ορθωνόταν μπροστά μας σαν διάφανο μονολιθικό κυκλικό σχήμα, ανέκφραστο και σιωπηλό, το νερό σχημάτιζε αργούς κυματισμούς ανάλογα με τη δύναμη της φωνής μας. Πίσω από τον τοίχο υπήρχε μια μεγάλη βαθιά τρύπα στο χώμα. Ο αέρας ήταν δυνατός πίσω από τον τοίχο.

Πηγαίναμε μία πίσω και μια μία μπροστά μέχρι που πέρασαν χρόνια και σπίτια για να γυρίσουμε. Δεν μπορούσαμε να θυμηθούμε τίποτε, όποτε έλεγα μία χρονιά έλειωνε ο αριθμός σαν δάκρυ και έβλεπα τη θλίψη στο πρόσωπο ενός γορίλα που είχε χάσει την αγαπημένη του. Οι ελέφαντες κοιτάζουν με μακροθυμία τη σελήνη όταν γεμίζει, κάπως έτσι όλοι στέκονται με θαυμασμό στον αέναο κύκλο. Όταν έφυγαν από τη ζωή, τους περίμενε εκεί.

Μας έδειξε τους κανόνες της επιβεβλημένης συμπεριφοράς, τις πολυκατοικίες και το εγώ που έμοιαζε σαν τέρας από μια παλαιολιθική εποχή. Η αγάπη είναι η τέλεια στιγμή, είπε. Αν δεν συγχωρήσεις δεν μπορείς να βιώσεις την αληθινή αγάπη. Τότε είδαμε τις πόλεις ανάποδα και ένα σωρό χιλιάδες λουλούδια έπεφταν σαν βροχή. Η καρδιά δεν πεθαίνει γιατί γνωρίζει την προέλευση. Πάνω του είχαν καθίσει όλοι οι παπαγάλοι του κόσμου και τον στόλιζαν με τα φτερά τους και εμείς γελούσαμε.

Μας άρεσαν οι μέρες και οι νύχτες. Δεν υπήρχε πουθενά εξορία, ούτε μέσα ούτε και έξω, παρά μόνο μια αίσθηση ανάμεσα στο χαμόγελο και το δάκρυ. Ήμασταν σε έναν ομόκεντρο. Ο εαυτός μας προσδιορίζεται μέσα από την δημιουργία, μας είπε, και αυτό … είναι το διάστημα»

ΣΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου