Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ξαναζήσαμε το όνειρο στην παράσταση "Μπελ Ρεβ" με τη Νατάσσα Μποφίλιου

Γράφει η Κάλλια Βαβουλιώτη
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Φραντζής

Ίσως να είναι εξιδανικευμένο και ίσως παρακινδυνευμένο να πει κανείς ότι  η Άνοιξη σηματοδοτεί τις μέρες του φωτός, αλλά ακόμα και αν η Άνοιξη δεν το καταφέρνει,σίγουρα το επιτυγχάνει η Νατάσσα Μποφίλιου στην παράσταση "Μπελ Ρεβ".



Το  πιο αγαπημένο στο ελληνικό κοινό και ανήσυχο καλλιτεχνικό τρίδυμο των τελευταίων χρόνων , η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος  μας χαρίζουν  ένα μουσικό υπερθέαμα υψηλού επιπέδου και απόλαυσης στο ΓΚΑΖΙ Live ανατρέποντας τα δεδομένα της νυχτερινής ζωής της πόλης.





Η «Μπελ Ρεβ» είναι μία παράσταση – εμπειρία σε όλες τις διαστάσεις , σε όλα τα επίπεδα και σε όλο το εύρος των συναισθημάτων που μπορεί να δημιουργήσει το όνειρο. Είναι η αλληλεπίδραση και πως το όνειρο χτίζεται, άλλοτε με την επικοινωνία και την συναναστροφή με τους άλλους ανθρώπους της πόλης και άλλοτε με την ανάγκη για μοναχικότητα ή και την ακούσια μοναξιά. Είναι όλες εκείνες οι ανθρώπινες κοινές ανησυχίες, ο έρωτας, οι φόβοι , η απόρριψη , η ανύψωση , η μοναξιά και η προδοσία. Είναι μία άρτια παράσταση προσεγμένη και εμπνευσμένα επιμελημένη μέχρι και στην πιο μικρή λεπτομέρεια.


Mε εντυπωσιακά σκηνικά, έναν τεχνητό περιστρεφόμενο φοίνικα και μία διάφανη σαν πέπλο κουρτίνα, η οποία τραβήχτηκε για να μυηθούμε στην μουσική μυσταγωγία της Μπελ Ρεβ, η Νατάσσα εμφανίστηκε εντυπωσιακή και υπέρλαμπρη επί σκηνής με δημιουργίες της  Λουκίας – που αποτέλεσαν και εκείνες θεμελιώδες κομμάτι του ονείρου. Μουσικοί πλήρως αφοσιωμένοι  και ο Θέμης  Καραμουρατίδης – να πρωτοστατεί στο πιάνο σε μία μουσική εμπειρία, όπου όλοι παρέδιδαν την ψυχή τους παίζοντας σε μία βραδιά που θα μας μείνει για πάντα στο νου .





Το πρόγραμμα άνοιξε με ένα τραγούδι για το όνειρο και κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους κινήθηκε σε πιο up-tempo ρυθμούς, ενώ απευθείας μυηθήκαμε στην τελετουργία της "Μπελ Ρεβ".Ξεκινήσαμε «Το μέτρημα» για τους ανθρώπους της ζωής μας, θυμηθήκαμε πως «δεν ξεχνάει η καρδιά με την πρώτη δυσκολία, στο «Πάμε ξανά»  ενώ λίγο πριν το πρώτο διάλειμμα η ενσυναίσθηση μας χτύπησε την πόρτα και ανατριχιάσαμε με την ερμηνεία της Νατάσσας Μποφίλιου στο «Σ’έχω βρει και σε χάνω» και μία γλυκόπικρη γεύση νοσταλγικής ανάμνησης για το πόσο «Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει» μας έμεινε στο κλείσιμο του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς,  ακούσαμε και τραγουδήσαμε μαζί  τραγούδια που έχουν επίσης μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας όπως «Το ραντεβού» και το «Εγώ μεγάλωνα για σένα» , τη «Βαβέλ»  και «Τα μεθύσια».




 Στην μυσταγωγία της "Μπελ Ρεβ" συνοδοιπόρος υπήρξε και ο ταλαντούχος Θοδωρής Μαυρογιώργης που έδωσε μία πιο δροσερή πνοή στην όλη βραδιά – με κάποιες τζάζ προσθήκες  όπως το κομμάτι "Feeling Good" και εν συνεχεία με το να συνοδεύσει την Νατάσσα σε κάποια κομμάτια, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι είχε και την δική του στιγμή όταν μοιράστηκε με το κοινό το δικό του κομμάτι "Πως να σωπάσω".


Αξιομνημόνευτες στιγμές της βραδιάς αποτέλεσαν  κάποιες γνωστές σε όλους μας διασκευές ,  όπως το "Hey Neh Nah Nah" της Vaya Con Dios ενώ η ανάσα όλων κόπηκε όταν η Νατάσσα κάθισε στο πιάνο για να τραγουδήσει το Back to Black της Amy Winehouse παντρεμένο  ιδιοφυώς με τη Σονάτα του Σεληνόφωτος του Beethoven. Παράλληλα, την παράσταση έκλεψε και ο εκπληκτικός Γιώργος Καρδιανός (ο οποίος αντικαθιστούσε στην πρεμιέρα τον Λάμπη Κουντουρόγιαννη) σε ένα σόλο, όταν άφησε για λίγο την θέση του στην ορχήστρα και ήρθε μπροστά συνοδεύοντας την Νατάσα καθισμένος σε έναν γυάλινο κύβο .





Αν μπορεί κανείς να αναλογιστεί τι διαφορετικό έχει η Μπελ Ρεβ από τις άλλες εμφανίσεις της Νατάσσας Μποφίλιου , είναι σίγουρα το γεγονός πως δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη παράσταση με κομμάτια της πιο σημαντικής ερμηνεύτριας του έντεχνου σήμερα. Είναι μία παράσταση με συνοχή ,με ροή σαν ιστορία και σαν παραμύθι, ένα πέρασμα από όλη την παλέτα των συναισθημάτων, είναι ένα μεγαλειώδες μουσικό υπερθέαμα με περισσότερο συμφωνικές ενορχηστρώσεις αλλά συγχρόνως μία μουσική πανδαισία και ένα "όνειρο" που ταξιδεύει  και σε άλλες γλώσσες όπως τα ιταλικά, τα ισπανικά και τα αραβικά.

Στην ιδιαιτερότητά της παίζουν καθοριστικό ρόλο φυσικά και οι ειδικά διαμορφωμένες ενορχηστρώσεις κάποιων κομματιών όπως το  «Κρύψου», «Το τέλος στο σαλόνι» και το «Αλεξάνδρας», οι οποίες αποτυπώνονται στον μουσικό χάρτη ως σπάνιες εκτελέσεις σε σχέση με άλλες εμφανίσεις της εξαιρετικά ταλαντούχας ερμηνεύτριας.



Το μεγάλο φινάλε της παράστασης αποτέλεσε το ομώνυμο "Belle Reve"το οποίο τραγούδησαν όλοι οι μουσικοί μαζί , ενώ στη λήξη του προγράμματος ο Θέμης Καραμουρατίδης έκανε χειροφίλημα και μία αγκαλιά στην Νατάσσα Μποφίλιου, αποδεικνύοντας μας, πως συστατικό της επιτυχίας τους δεν αποτελεί μόνο η σκληρή δουλειά και το ταλέντο αλλά και η δυνατή φιλία που τους δένει.





Για encore, η Νατάσσα εκτόξευσε σαν σφαίρα πάνω μας το «Εν λευκώ» σε μία συγκινησιακή  κατάθεση κάθε πόνου από εκείνη και τους μουσικούς. Ένα φινάλε σαν γέννα και θάνατος μαζί, που λυγίζει τα δάκρυα ίσως και του πιο άκαμπτου συναισθηματικά ανθρώπου.



Tίποτα σημαντικό, θα ζούμε μονάχα εν λευκώ, μέχρι την επόμενη φορά.

ΜOYΣΙΚΟΙ:

Θέμης Καραμουρατίδης: ενορχηστρώσεις - πιάνο
Γιώργος Μπουλντής: ηλεκτρικό μπάσο, κοντραμπασο, synth bass
Νίκος Μέρμηγκας: μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο, λάφτα
Λάμπης Κουντουρόγιαννης: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα
Μανώλης Γιαννίκιος: τύμπανα
Γιώργος Κάστανος: κλαρινέτο, τενόρο σαξόφωνο
Αρης Ζέρβας: τσέλο - επιμέλεια εγχόρδων
Θοδωρής Μουζακίτης: βιολί
Μιχάλης Βρέττας: βιολί
Κωστής Καριτζής: βιολί
Σταματέλλα Σπίνουλα: βιολί
Βασιλική Μαζαράκη: βιολί
Κατερίνα Τεπελένα: βιολί
Κουζής Δημήτρης: βιολί
Ελευθερία Τόγια: βιόλα
Γιώργος Γαϊτάνος: βιόλα

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άγγελος Τριανταφύλλου
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νότης Χριστοδούλου
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Βασίλης Μιχαηλίδης
ΗΧΟΛΗΨΙΑ: Γιάννης Παξεβάνης, Αντώνης Ζαχόπουλος
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΩΝ: Περικλής Μαθιέλλης
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ: Μάγδα Γωγουβίτης

VIDEO ΓΙΑ SOCIAL MEDIA & PROMO ΧΡΗΣΕΙΣ: Χρήστος Γκίνης
ARTWORK: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιάννης Μπουρνιάς
ΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Σάσα Χαραρά
Τα κουστούμια της Νατάσσας Μποφίλιου είναι: ATELIER LOUKIA

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: PROSPERO - Κατερίνα Σταματάκη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Χαρά Μαγαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Έφη Κουφοπούλου
www.prospero.com.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου