Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Γλυκό του κουταλιού σύκο | Birdy



Δεν έτρεφε ποτέ κάποια ιδιαίτερη αγάπη για τα φυτά, μέχρι τη στιγμή που ερωτεύτηκε τη μιμόζα. Πρωτογνωρίστηκαν σε ένα τραγούδι, ύστερα την αντίκρισε σε μια φωτογραφία τυχαία. Αποφάσισε πως είναι καρμικό και πήγε να την αγοράσει. – Να αγοράζουμε ζωές. Λυπηρό. Αλλά και τι δεν είναι σ’ ετούτο τον κόσμο. – Δεν ήξερε ποτέ πως θα μπορούσε να αγαπήσει ένα φυτό. Ούτε ήξερε πως θα είχε τη δύναμη να ξεκινήσει από το μηδέν για ακόμα μία φορά, σα να μην ξέρει πόσο πονάει. Νόμιζε πάντα θα ξέρει να χωράει σε λέξεις όσα νιώθει. Μία ακόμα αυταπάτη από τις πολλές. Τα λάθη περίσσεψαν και είχε πειστεί πως εκείνη δεν είναι ικανή γι’ αυτά και ήταν στ’ αλήθεια καλά με αυτό.

[ Στις 4 φταις. Στις 5 μου επιρρίπτω ευθύνες -το ίδιο επιθετικές με τα φιλιά σου. ]

Δεν έλειπαν αγκαλιές, να προσέχεις στο δρόμο, το κινητό να χτυπάει στον ίδιο τόνο με την καρδιά. Τίποτα δεν έλειπε. Ή έτσι νόμιζε. Μέχρι που έπεσε έρωτας κι ανοίξανε μπουκάλια, τη μέρα εκείνη που οι πτήσεις ακυρώθηκαν, τα βαπόρια βούλιαξαν, τα αμάξια κόλλησαν στο μποτιλιάρισμα. Κι ένα απόγευμα που πότιζε τη μιμόζα, εκείνος στάθηκε στο μπαλκόνι της για να της δείξει πως μπορεί να γυρίσει τη Γη ανάποδα και να μετατρέψει τα σύννεφα σε ήλιο μόλις σ’ ένα λεπτό. Να φαντάζουν όλα καλά μία μέρα που το τρένο βγήκε από τις ράγες και ο επιβάτης μπήκε σε λάθος βαγόνι. Εκείνη έμεινε να κοιτάει κάποια που ήξερε πως ποτέ δεν ήταν γι’ αυτά. Δε χωρούσε αυτές τις  λέξεις στη λίστα της. Και φύσηξε τότε βαρδάρης και έφυγε, άλλαξε, γύρισε κάποια άλλη ξαναέφυγε με τον επόμενο Βαρδάρη και η ιστορία επαναλήφθηκε εκατοντάδες φορές. Πάντα φεύγει. Φεύγει όταν οι άλλοι δεν κάνουν καμία προσπάθεια να την κρατήσουν.

Κι ύστερα, σε κάποιο απ’ όλα τα ταξίδια ανακάλυψε πως ο έρωτας δεν θέλει χρόνο, θέλει ταχύτητα. Και ίσως αυτό το δέρμα ταιριάζει καλύτερα με το δικό της κι ίσως αυτό την κρατήσει ετούτη τη φορά. Ή και όχι. Και γέμισε καπνούς και μέσα από τα ντουμάνια είδε μάτια. Της άξιζαν όλα τα γλυκά κουταλιού σύκο. Της άξιζαν μόνο που σήκωσε τα μάτια της κι αντίκρισε τα δικά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου