Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Vinyl is Back 6-8 Οκτωβρίου



Γράφει η Μαρίνα Καρτελιά

Δεν τους ξέρω πολλές μέρες αυτούς τους τρελούς, ωραίους τύπους. Αν και έχω σχέση μεγάλης αγάπης με το βινύλιο, έχω εκατοντάδες στο σπίτι, και το πικάπ παίζει ακόμα.  Οκ, έχει ένα θέμα στις 33 στροφές αλλά στην εκπομπή Round Midnight προ ημερών άκουσα ότι λύνεται.

Τις προηγούμενες χρονιές δεν είχα πάει σε παζάρι. Αλλά νομίζω ότι την Παρασκευή που ξεκινάει το φετινό θα κατηφορίσω με χαρά. Για να μαγευτώ, να ταξιδέψω, να μουσικωθώ, να γνωρίσω ανθρώπους ψαγμένους και κουλ που δεν είναι δήθεν γιατί δε χρειάζεται.

Το βινύλιο δεν είναι δήθεν, και γι΄αυτό. Κι οι άνθρωποί του, όπως αυτοί που θα τζαμάρουν, ή θα κάνουν dj set, αυτές τις μέρες, άνθρωποι δηλαδή όπως ο Yannis Alexiou, με όραμα και ιστορία στην Ελληνική μουσική σκηνή, συλλέκτης με πάνω απο 10.000 βινύλια, δίσκους δηλαδή 33 και 45 στροφών. Αγαπημένοι μουσικοί παραγωγοί που νέοι και νεότεροι, στα χρόνια και στην ψυχή, (απ΄ό,τι ξέρω και η κτήτωρ από τα πρώτα φοιτητικά της χρόνια), τους ακούνε και τους θαυμάζουν και τους παραδέχονται ως αυθεντίες για τα μουσικά πράγματα και δρώμενα στην Ελλάδα και έξω ήδη από τα seventies, όπως ο Ilan Solomon.

Τα υπόλοιπα νομίζω είναι θέμα ψυχής, και θέμα άποψης. Είναι θέμα να αγαπάς τη μουσική και να πιστεύεις στην παγκοσμιότητά της και στα είδη της.

Να αγαπάς τη μουσική ως ένα όλο, γοητευτικό και δοτικό κορμί.

Να αγαπάς να χτίζεις αναμνήσεις πάνω στις μουσικάρες.

Να θες να χαθείς σε ακούσματα και σε είδη που ούτε φανταζόσουν ότι αγγίζουν το πολύ μέσα.

Να γνωρίσεις κι άλλους που κουβαλάνε την ίδια τρέλα και την ίδια αφοσίωση στο μέλος που μας πάει κάπου καλύτερα.

΄Ολα αυτά σε μέρα που είναι τα γενέθλια του Glen Gould.

΄Ολα αυτά θα σου συμβούν από Παρασκευή απόγευμα στο Vinyl Is Back.



΄Εχουν πρόγραμμα :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου