Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Κουράστηκε η ψυχή μου μακριά σου | Πράξια Αρέστη


Ζεστό βράδυ του Ιούλη κι είπα μιας και δε με παίρνει ο ύπνος να κάτσω να γράψω δυο λέξεις μήπως και αποκοιμηθώ τελικά πάνω στον υπολογιστή. Έβαλα τα χέρια μου στη σωστή θέση πάνω από το πληκτρολόγιο και έμεινα έτσι ακίνητη για λίγα λεπτά. Τι να έγραφα; Πάλι για σένα; πάλι για μας; Υπάρχει κάτι που ακόμη δεν το έχω γράψει; Κάτι που δεν το 'χω πει για να σε φέρω πίσω; Υπάρχει ακόμη μάχη που δεν την έδωσα για μας; Οι πληγές στο σώμα μου λένε, πως όχι. Να, μια πληγή εδώ, μια άλλη πιο κάτω και μια πίσω στην πλάτη. Μου έβγαινε μόνο μια λέξη:

"Κουράστηκα". 


Ναι ρε φίλε, κουράστηκα. Μπορώ να σε αποκαλώ "φίλο"; Αυτό έχουμε γίνει; Φίλοι; Ξεφτίλα!

Κουράστηκα να κουβαλώ στους ώμους μου τόση αγάπη και για τους δύο. Κουράστηκα να περιμένω και τα χέρια μου να μένουν πάντα άδεια. Κουράστηκα μόνο να σ' ονειρεύομαι, να ξυπνάω υγρή και ιδρωμένη τα βράδια και μόνο τα παυσίπονα να με κοιμίζουν.

Πώς να στο πω αλλιώς; Κουράστηκε η ψυχή μου! Δεν την αντέχω άλλο αυτή τη ζωή μακριά σου. Θέλω μιαν άλλη ζωή. Τη δίνω αυτήν εδώ και τώρα και την ανταλλάζω για λίγα χρόνια μαζί σου. Μπορείς να με πιστέψεις; Αν δε με πιστεύεις να οι πληγές μου. Να και τα δάκρυά μου.

Δωσ' μου λίγο χρόνο. Θέλω μόνο να ξανανιώσω. Να ξαποστάσει το κορμί μου, εκεί που ανήκει, πάνω στο δικό σου. Ν' αφεθεί στην ασφάλεια των χεριών σου και στην εξυπνάδα του μυαλού σου. Να κλείνω τα μάτια και αντί να σ' ονειρεύομαι να σε αγγίζω. Ν' ανοίγω τα χείλη και αντί να πίνω δάκρυ να στάζω αγάπη.

Κουράστηκα φίλε. Δεν έχω τη δύναμη να παλεύω πια για τίποτα. Δεν έχω διάθεση να παίξω με καμία ψυχή, ούτε να λασπώσω τη δική μου με ψεύτικες αγάπες. Θέλω να μου λες ότι θα 'ρθεις και να έρχεσαι. Θέλω να μου κάνεις έρωτα και να το νιώθεις, θέλω να μου μιλάς και μην σκέφτομαι τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις σου. Θέλω να μείνεις να κοιμηθούμε ένα βραδύ αγκαλιά. Θέλω να γίνεις ο τελευταίος μου σταθμός και το ταξίδι μου να τελειώσει σε σένα.

Κουράστηκα αγάπη μου. Οι αντοχές μου τελειώνουν. Βλέπω τον εαυτό μου να τα παρατάει μέρα με τη μέρα και ν' αδειάζει συναισθηματικά. Έλα όπως μου υποσχέθηκες. Έλα πριν να είναι πολύ αργά...

1 σχόλιο:

  1. agapiti Praksia oti egrapses boro na po oti oxi mono me ekfrazi ala kathe s leksi itan san na ta elege i kardia m pou tora kai dio xronia ekame ametrites prospathies kai maxes gia kapion kai anofeles , to tragiko einai oti simptomatika proxtes ekama tin teleftea (elpizo)m apopira meta apo sxedon 1misi xrono pou exi na eidothoume moni mas kai oxi tixea kapou ekso tou estila msg legontas tou oti ime akomi erotevmeni mazi tou i apantisi tou itan an imoun methismeni kai to enoousa tou apantisa oti den ne imoun pasta pota m ala enousato kai an ixe kamia simasia ala apntisi den pira pote
    Thelo na se efxaristiso gia to arthro sou itan oti xriazomoun na ekfraso oti niotho

    ΑπάντησηΔιαγραφή