Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Η έκθεση «BOOBS - Η Σημειολογία του Στήθους» επικεντρώνεται εικαστικά στο στήθος και τη σημειολογία του.

Η έκθεση «BOOBS - Η Σημειολογία του Στήθους» επικεντρώνεται εικαστικά στο στήθος και τη σημειολογία του.


Επιστρέφοντας στη δύναμη του σώματος και τη σημειολογία του, μία ομάδα νέων εικαστικών εστιάζει στο στήθος, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ποια είναι η εικονική και εικαστική δύναμη του σώματος; Ποια είναι η αναπαράσταση που δίνεται συνήθως σε αυτό το σημείο του σώματος; Και τι θέλει να πει, για δημιουργούς και κοινό που καταπιάνονται με αυτό; Η διαχρονική σημασιολογία του στήθους έρχεται στο προσκήνιο μέσα από μία ομαδική έκθεση.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, χρησιμοποιούν διάφορα καλλιτεχνικά μέσα και υλικά (επιτοίχια, δισδιάστατα και τρισδιάστατα, ψηφιακά, εγκαταστάσεις, γλυπτά) και με αυτόν τον τρόπο, κάθε καλλιτέχνης επιχειρεί να προσδώσει το πολυπρισματικό υπόβαθρο που αναδύεται μέσα από την ενασχόληση/πειραματισμό με το στήθος και το ρόλο του στο κόσμο, την εποχή, την κοινωνία. Και όπως ισχυρίζονται και οι ίδιοι, έχουν πολλά να μας αφηγηθούν...

Η έκθεση «BOOBS - Η Σημειολογία του Στήθους» πραγματοποιείται σε επιμέλεια της Αρετής Μπότσαρη και έχει επιλεχθεί μέσα από το ετήσιο κάλεσμα του TAF / The Art Foundation σε επιμελητικές προτάσεις νέων εικαστικών μέχρι ηλικίας 35 ετών.


Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Άντα Αναστασέα, Lucia Baldini, Μάρω Βασιλειάδου, Sarah Bowker-Jones, Diogo da Cruz, Ελένη Δημητροπούλου, Claire Dorsett, Μαρία Ζαχαρογιάννη, Σταμάτης Ζέρβας, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Άννα Καρατζά, Κωστής Κόντος, Nanna Lysholt Hansen, Paulina Michnowska, Κατερίνα Μπότσαρη, Δέσποινα Νισυρίου, Θεοδώρα Πανταζοπούλου, Ελένη Παρούση, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Νάνα Σαχίνη, Γιάννης Σκαλτσάς, Παναγιώτα Στάικου, Σοφία Τούμπουρα, Δημήτρης Τράκας.


Info

06 Ιουλίου 2017
Έως 03.09.2017 Εγκαίνια: Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, 20.30. TAF / The Art Foundation, Νορμανού 5, Μοναστηράκι Δευτ - Σαβ 12:00 – 21:00, Κυρ 12:00 – 19:00 Eίσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου