Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

BioMechanical Festival στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος


To bioMechanicalfestival είναι η διοργάνωση του Θεάτρου Χαλκίδας, στην οποία ο χώρος του ανενεργού λατομείου στο Μικρό Βαθύ Αυλίδας, γεμίζει με ενέργεια μέσα από την παρουσίαση ομάδων, συλλόγων και νέων καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο, γύρω από την θεματική «Αρχαίοι Μύθοι στην Μετα Βιομηχανική Εποχή».

Η ανάδειξη του τοπόσημου της Αυλίδειας Αρτέμιδας σε Πολιτιστικό Χώρο διεθνούς εμβέλειας, η συμβολή μας στην δημιουργία νέων, αυθεντικών καλλιτεχνικών και πολιτιστικών τάσεων και η δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον αποτελούν τα συστατικά στοιχεία της προσπάθειας μας.


Πολιτιστικός Χώρος



ΧΟΡΟΣ:’Ήρθα στ’ ακρογιάλι στης Αυλίδας την αμμουδιά, πέρασα του Εύριπου το στενό πορθμό, τη Χαλκίδα, την πόλη μου παράτησα, μάνα της Αρέθουσας με τ’ όνομα που στο γιαλό σιμά κυλάνε τα νερά της. Ήρθα να δω των Αχαιών το τσούρμο, των Αχαιών των ημίθεων τα θαλάσσια ξύλα, που λεν πως παν να πάρουνε την Τροία Κι αρμάτωσαν χίλια σκαριά.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Ιφιγένεια η εν Αυλίδι (στ164-172) Μετάφραση Κ. Χ. Μύρη

Στην Αυλίδα όμως του σήμερα παρατηρείται μεγάλη περιβαλλοντική υποβάθμιση αλλά και απαξίωση του παγκοσμίως γνωστού αρχαιολογικού χώρου της Αυλιδείας Αρτέμιδος που οφείλεται στην επί πολλά χρόνια ανεξέλεγκτη λειτουργία των βιομηχανιών.


Στην περιοχή ωστόσο συνεχίζει να υπάρχει ένα πλέγμα σημαντικών ανθρωπογενών και φυσικών τοποσήμων με πλούσιο υλικό και άυλο ιστορικό απόθεμα, που της προσδίδουν μια ιδιαίτερη δυναμική ,με πολλές δυνατότητες πολιτιστικής και ήπιας τουριστικής ανάπτυξης.






Χρήσιμες Πληροφορίες
Ώρα έναρξης Όλων των Εκδηλώσεων 20.30
Μετακίνηση

Τις ημέρες των εκδηλώσεων θα αναχωρεί λεωφορείο στις 19.30 από την στάση στην Εθνική Τράπεζα, Οδός Βενιζέλου
και θα επιστρέφει από τον πολιτιστικό χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος στη Χαλκίδα στις 23.00
Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων

Info Point Κόκκινο Σπίτι ( 25/6-11/7)
Παραδοσιακό καφενείο ΡΕΞ ( Τζιαρντίνι 1)
Benjamin store (Φαβιέρου 29)
Καφέ Frenzi (Λ.Βουδούρη)
Τυπογραφείο Εύριπος (Φαβιέρου 54)
Γαλατικό Χωρό (Μητροπ. Βασιλείου 58)

Φωτεινή Ράζου (Ψαχνά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου