Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Μια εξαιρετικά απλή δουλειά | στο Studio ΜαυρομιχάληΚωνσταντίνος Δ. Τζαμιώτης

Μια εξαιρετικά απλή δουλειά

Studio Μαυρομιχάλη


Πρεμιέρα 26 Απριλίου 2017

για 10 μόνο παραστάσειςΜια απρόσμενη επίσκεψη διαταράσσει την καθημερινότητα ενός ταριχευτή. Ο Ευστράτιος Ευθυμίου, αν και έμπειρος επαγγελματίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ασυνήθιστη κατάσταση. Κάτι πραγματικά καινούργιο που τον αναγκάζει να ξετυλίξει τις σκέψεις του και να οδηγηθεί σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση υπό τον ήχο του ραδιοφώνου στο εργαστήριο του.
«Μόνον τα νήπια και οι χειρότεροι εγκληματίες δικαιούνται να επικαλούνται την πραγματικότητα γιατί είναι οι μόνοι που πιστεύουν ειλικρινά σ’ αυτήν. Οι μόνοι αυθεντικοί πραγματιστές, οι μόνοι που δεν τους καίγεται καρφί αν μοιάζουν με αυτό που μοιάζει να είναι ο άνθρωπος και γι’ αυτό είναι πιο ανθρώπινοι από κάθε άλλον. Εμείς οι υπόλοιποι αρκούμαστε σε μερικές φλοίδες πραγματικότητας που ίσα-ίσα φτάνουν για να κρύψουμε τη γύμνια μας όντας έκθετοι στο απόλυτο σκοτάδι. Κανονικοί τυφλοί. Να τι είμαστε οι περισσότεροι από μας. Και αδαείς. Η αδαημοσύνη μας συναγωνίζεται την τυφλότητά μας. Δεν αναφέρομαι μονάχα στα σπουδαία. Η άγνοια μας εκτείνεται και στα πιο ταπεινά, η άγνοιά μας τυλίγει τα πάντα.»
Ένα έργο για τη χαμένη αίσθηση της ζωής, μια εκ βαθέων εξομολόγηση για την έννοια του καθήκοντος και της δημιουργικότητας και παράλληλα ένα αλληγορικό σχόλιο για την αμφιταλάντευση μεταξύ της ανάγκης για σταθερότητα και της επιθυμίας για αλλαγή.


Το έργο «Μια εξαιρετική απλή δουλειά» του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη πρωτοπαρουσιάστηκε το 2006 στο πλαίσιο του Θεσμού «Θεατρικά Αναλόγια» στο θέατρο Άλεκτον.. Κατόπιν επιλέχθηκε από το Ίδρυμα Qouasimodo και συμπεριλήφθηκε στην Ευρωπαϊκή Ανθολογία Θεάτρου, μεταφράστηκε σε αρκετές γλώσσες και παρουσιάστηκε στη Βουδαπέστη και το Μιλάνο.
Κωνσταντίνος Δ. Τζαμιώτης

Μια εξαιρετικά απλή δουλειάΣκηνοθεσία: Ορέστης Τάτσης


Σκηνικά -κοστούμια: Κώστας Γράβος


Φωτισμοί: Βαγγέλης ΝάνοςΜουσική επιμέλεια/ραδιοφωνική παραγωγός: Θάλεια Καραμολέγκου


Ηχολήπτης :Γιάννης Σκανδάμης Διαβάζει ο Στάθης Κόκκορης

Κατασκευή Σκηνικού: Λευτέρης Βουρεκάς Κώστας Γράβος


Κατασκευή ομοιώματος: Βασιλική Κήτα


Φωτογραφίες/teaser: Χρήστος Πετρόπουλος


Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Λαμπρούλα Νικολοπούλου


Στο ρόλο του Ευστράτιου Ευθυμίου ο Δημήτρης Μηλιώτης

Παραστάσεις: Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευη Σάββατο και Κυριακή στις 21.15


Από τις 26 Απριλίου έως τις 7 Μαιού 2017


Για 10 μόνο παραστάσεις
Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 10 ευρώ, μειωμένο/φοιτητικό 5 ευρώ


Διάρκεια παράστασης: 60’ χωρίς διάλειμμαΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΟΝ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου