Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Παράσταση "RIζΕς vol.II" | Θέατρο Τ (Θεσσαλονίκη)


RIζEς Vol. II



Η παράσταση RIζEς vol.II είναι ένας ακόμη σταθμός μιας χορευτικής και χορογραφικής έρευνας που ξεκίνησε τον Μάιο του 2016 (με τη μορφή Σπουδής πάνω στους Παραδοσιακούς χορούς) και παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2016 στο «δικό μου FEΣΤΙVΑΛ ΧΟΡΟΥ» στη Θεσσαλονίκη, με τον τίτλο «Από το Παραδοσιακό στο Αρχέγονο, από το Ατομικό σώμα στο Συλλογικό» και ως παράσταση «RIζEς vol.I» από τον Νοέμβριο 2016 ως τον Φεβρουάριο 2017.


Εμπνευσμένη από τις συνιστώσες των παραδοσιακών χορών, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από αντίστοιχα μοτίβα, ρυθμούς και σχήματα, και με βασικό άξονα τη χρήση του Χώρου, η παράσταση επιχειρεί να διερευνήσει τα όρια του ατομικού σώματος μέσα σε μια κοινή συλλογική συνθήκη.


Η χορευτική διαδρομή αυτή υποστηρίζεται και αλληλεπιδρά με τρεις μουσικούς που δημιουργούν ζωντανά ένα παράλληλο ηχητικό τοπίο.



“Η συνύπαρξη, η εναρμόνιση με τον εαυτό μας ή με τους άλλους είναι μια νίκη σε μια μάχη γιγάντων στην οποία κανείς συνεχώς παλινδρομεί. Και είναι μια νίκη με όλα τα χαρακτηριστικά της ήττας.” 


Ειρήνη Καλογηρά





21, 22, 23 και 28, 29, 30 Απριλίου 2017 


Ώρα: Παρασκευή και Σάββατο 21:30, Κυριακή 20:00 


Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη 


Κρατήσεις: 2310 854333 


Είσοδος: 10€ (κανονικό), 7€ (φοιτητικό/ανέργων)




Ιδέα/σύνθεση/χορογραφία: Ειρήνη Καλογηρά 


Δραματουργία: Πάνος Δεληνικόπουλος, Ειρήνη Καλογηρά 


Ζωντανή μουσική σύνθεση: Αδάμ Σιάγας, Γιάννης Οικονόμου, Γεωργία Τέντα 


Χορεύουν (αλφαβητικά): Βίκυ Αγγελίδου, Νατάσσα Αραμπατζή, Ειρήνη Καλογηρά, Γιώργος Πανόπουλος, Μαρία Πίσιου, Δημήτρης Φεσσάς 


Κοστούμια: Ελένη Χασιώτη 


Σχεδιασμός φώτων: Ειρήνη Καλογηρά, Νατάσσα Αραμπατζή 


Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου 
Βίντεο: Γιώργος Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου