Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Φεστιβάλ χορού RIζΕς | Παράταση Παραστάσεων

RIζEςVol. I


Η παράσταση RIζEςvol.Iείναι το τελικό αποτέλεσμα μιας χορευτικής και χορογραφικής έρευνας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με τη μορφή Σπουδής πάνω στους Παραδοσιακούς χορούς τον Ιούνιο του 2016 στο «δικό μου FEΣΤΙVΑΛ ΧΟΡΟΥ» στη Θεσσαλονίκη, με τον τίτλο «Από το Παραδοσιακό στο Αρχέγονο, από το Ατομικό σώμα στο Συλλογικό».

Η παράσταση εμπνέεται από τις βασικές συνιστώσες των παραδοσιακών χορών, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από αντίστοιχα μοτίβα, ρυθμούς και σχήματα, και με βασικό άξονα τη χρήση του Χώρου. Επιχειρεί να διερευνήσει τα όρια του ατομικού σώματος, καθώς αυτό διανύει μια διαδρομή, όπου θα συνυπάρξει, θα αλληλεπιδράσει, θα εναντιωθεί, θα αυτονομηθεί και, εν τέλει, θα εναρμονιστεί μέσα σε μια κοινή συλλογική συνθήκη.

Η χορευτική διαδρομή αυτή υποστηρίζεται και αλληλεπιδρά με τρεις μουσικούς που δημιουργούν ζωντανά ένα παράλληλο ηχητικό τοπίο.

Πληροφορίες παράστασης:
Η παράσταση έκανε πρεμιέρα και παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη,19, 20, 26, 27 Νοεμβρίου και 3, 4 Δεκεμβρίου 2016, και λόγω μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού παρατείνεται για τρεις ακόμα παραστάσεις.
Studio 29A, Πτολεμαίων 29Α (τέλος στοάς), Θεσσαλονίκη
18, 26, 27 Δεκεμβρίου 2016
Ώρα: 21:30
Γενική είσοδος: 7€
Φοιτητικό/ανέργων: 5€
Απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.Τηλ.: 6983188790Συντελεστές:
Ιδέα/σύνθεση/χορογραφία: Ειρήνη Καλογηρά
Δραματουργία: Πάνος Δεληνικόπουλος, Ειρήνη Καλογηρά
Ζωντανή μουσική σύνθεση: Αδάμ Σιάγας, Γιάννης Οικονόμου, Γεωργία Τέντα
Χορεύουν (αλφαβητικά): Βίκυ Αγγελίδου, Νατάσσα Αραμπατζή, Αλέξανδρος Γκουντινάκης, Ειρήνη Καλογηρά, Γιώργος Πανόπουλος, Μαρία Πίσιου
Κοστούμια: Ελένη Χασιώτη
Σχεδιασμός φώτων:Νατάσσα Αραμπατζή, Ειρήνη Καλογηρά
Τεχνικός χειρισμός: Αλεξία Μουρτίδου
Βίντεο: Γιώργος Μάνος
ΧΟΡΗΓΟΙ:

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου