Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Fenia Papadodima & Amorgo quintet | στο ΚΕLARI Athenaeum

Fenia Papadodima & Amorgo quintet
 
Ιανουαρίου @ ΚΕLARI Athenaeum
Αδριανού 3, 105 55 Αθήνα (Θησείο)

t.:  210 3211987 - 55 & 49, f.: 210 3211196


 
Γιορτάζουμε τη νέα χρόνια ταξιδεύοντας στο «ακαταμάχητο πλοίο» που ονομάζεται « Amorgo quintet», ένα σχήμα που εξελίσσεται διαρκώς και αποτελεί για μας έναν τόπο συνάντησης και δημιουργικής διαφυγής, έναν τόπο ελευθερίας και αυτοσχεδιασμού μέσα από μουσικές  φόρμες που μας εμπνέουν.  Με την ευρύτερη έννοια της word  jazz, το σχήμα εξελίχτηκε σ’ ένα πεδίο πειραματισμών και δικών μας συνθέσεων πάντα  χάρις την επιρροή της αφρικάνικης και λάτιν βραζιλιάνικης  σκηνής.
 
Μία μέρα πριν τη γιορτή των Φώτων στο Κελάρι, στις 5 Γενάρη , 22.00, σας περιμένουμε στο Κελάρι,  για να γιορτάσουμε το νέο χρόνο μ’ ένα  καλοκαιρινό live στην καρδιά του χειμώνα!
 
Φένια Παπαδόδημα στη φωνή, στις λούπες και στο γκόνι, ο Γρηγόρης Ντάνης στην κιθάρα, ο Θάνος Χατζηαναγνώστου τύμπανα, ο Γιώργος Παλαμιώτης στο μπάσο και ο Λεωνίδας Σαραντόπουλος στο φλάουτο.
 
“Αγάπη για την bossa nova και τη samba μέσα από το πρίσμα της jazz. 
Προσέγγιση πάντα αυτοσχεδιαστική και funky  μέσα από την σύμπραξη πέντε χαρισματικών μουσικών που αποτελούν το σχήμα amorgo quintet…”.
 
Ένα σχήμα που εκτός από  προσωπικές συν θέσεις  με φανερές τις επιρροές της αφρικάνικης μουσικής από το Μάλι, εξερευνά ένα ευρύ brasilian jazz ρεπερτόριο, δίνοντας κυρίαρχη θέση στους A. C. Jobim και B. Powell…. Έμπνευση μας έδωσαν σπουδαίοι ερμηνευτές και συνθέτες αυτής της απέραντης και ιδιόμορφης jazz που αναπτύχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στη Βραζιλία και στην Ευρώπη : Rosa Passos, Gal Costa. Gilberto Joao, Ary Barroso, Lucianna Souza, Joao Bosco, Bruno Martino, Vinicious de Moraes, Jayme Silva, και πολλοί πολλοί άλλοι...

Θρυλικά κομμάτια αυθεντικής bossa nova και samba, αρκετά απ’ αυτά διασκευασμένα με πρωτότυπο τρόπο, υποδηλώνοντας την αφρικάνικη προέλευση τους, κάποια απλώς «πειραγμένα», μαρτυρούν μία αυθεντική και συνεχώς εξελισσόμενη σχέση μ’ αυτόν τον σαγηνευτικό και τόσο εσωτερικό ήχο.
 
FENIA PAPADODIMA voc, n’goni,loops
THANOS HADZIANAGNOSTOU drums
LEONIDAS SARAQNTOPOULOS flute
GRIGORIS DANIS  guitar
GEORGE PALAMIOTIS bass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου