Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Επανεκκίνηση και.. πάμε! | Ελπίδα Δημοπούλου

     Πόσες φορές δεν κάθισες στον καναπέ μετά από μια κουραστική μέρα και σκέφτηκες το παρελθόν; Η συζήτηση που δεν πήγε όπως ήθελες, το ύφος που είχες σε κάποιο φίλο μόνο και μόνο γιατί είχες κακή μέρα, ο λάθος δρόμος που πήρες στην σχέση, το βρίσιμο που δεν έριξες όταν έπρεπε,  το αντίο που αναγκάστηκες να πεις στον πρώην σου και το "μείνε, σε αγαπώ" που ποτέ δεν του είπες .Το συγνώμη που ποτέ δεν ζήτησες και το χαμόγελο που δεν έδωσες σε ανθρώπους που το χρειάζονταν.
   Δήθεν φίλους που κράτησες στην ζωή σου ενώ δεν άξιζαν και φίλους που "έδιωξες"  και τώρα τους νοσταλγείς. Η σχολή που διάλεξες, η δουλειά που ανέλαβες και ποτέ δεν τελείωσες, το ταξίδι που είχες σχεδιάσει και ποτέ δεν πήγες, το σε αγαπώ που δεν είπες στους γύρω σου και εκείνο το κόκκινο μπλουζάκι που ποτέ δεν πήρες γιατί ήταν ακριβό(ή δεν σου ταίριαζε).
   Βλέποντας την ζωή σου σαν τρίτος, η οπτική αλλάζει, η αλήθεια είναι πιο αντικειμενική και οι επιλογές φαντάζουν λάθη. Ξέρω ήταν επιλογές σου. Δικές σου! Δεν μπορούν να είναι λάθος. Κι όμως είσαι άνθρωπος και κάνεις λάθος και όλες οι επιλογές που δεν σε κάνουν ευτυχισμένο ή δεν σε βοήθησαν να προχωρήσεις, είναι λάθη ή μισοτελειωμένες σωστές επιλογές που πρέπει να τελειώσεις.
   Και τώρα που έκανες μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν, σκέψου!  Όλα αυτά, θα τα άλλαζες; Αν πατούσες το κουμπί της επανεκκίνησης θα ενεργούσες διαφορετικά;
Σίγουρα δεν είσαι υπολογιστής, ούτε έχεις κουμπί επανεκκίνησης ή διαγραφή μνήμης και σαφώς δεν έχουν ούτε οι άλλοι. Το ότι δεν υπάρχει (ακόμα) τέτοιο κουμπί στον εγκέφαλο σου, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να υπάρξεις στην ζωή σου! Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις την μοίρα σου και τις επιλογές σου.
   Όταν καταφέρεις να ξεχωρίσεις τις σωστές επιλογές από τις λάθος, τότε θα συνειδητοποιήσεις τα λάθη σου και θα είσαι έτοιμος να κάνεις  επανεκκίνηση. Τότε θα έχεις καταφέρει κάτι σημαντικό, θα έχεις αναγνωρίσει τι δεν έκανες σωστά και θα προσπαθήσεις να τα αλλάξεις. Εμπρός ζήτα συγνώμη απο ανθρώπους που αδίκησες, που φώναξες ή μίλησες άσχημα. Πες ευχαριστώ και αγαπώ σε ανθρώπους που αξίζουν. Διεκδίκησε φίλους και σχέσεις που θέλεις να έχεις δίπλα σου. Και κυρίως απομακρύνσου απο ανθρώπους που χωλαίνουν την ζωή σου.
     Ακόμα και αν δεν τα καταφέρεις μην απογοητευτείς, στην τελική ίσως να μην ήταν και τόσο λάθος επιλογή. Όπως και να έχει, την τύχη σου και την μοίρα σου εσύ την καθορίζεις, οι επιλογές σου σε βοηθούν να προχωρήσεις ή να μείνεις στάσιμος. Κλείσε τα μάτια, πήγε πίσω και δες την μέχρι τώρα ζωή σου. Άνοιξε τα! Βλέπεις λάθη;
Επανεκκίνηση και... Πάμε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου