Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Αλεξάνδρα Κόνιακ : " Όλοι μας έχουμε ταλέντα και είναι σοφό να επικεντρωνόμαστε σ'αυτά και να τα πλουτίζουμε" | Πάστα Φλώρα

Η Αλεξάνδρα Κόνιακ κάνει Pause και απαντάει στις ερωτήσεις μας.



Επαγγελματικά, πού σε βρίσκουμε τώρα;

Μόλις ολοκλήρωσα μια σειρά καλοκαιρινών εμφανίσεων με την καλλιτεχνική ομάδα Nefelopetra κι επέστρεψα στην έδρα μου για την προετοιμασία του χειμώνα.
Πρόβες για το Σταυρό του Νότου, όπου έχουμε πρεμιέρα με τον Αλέξανδρο Μίχο και τον Παρασκευά Θεοδωράκη στις 17 Σεπτεμβρίου και συλλογή υλικού με την εταιρεία μου Polymusic και τον πιο στενό μου συνεργάτη, Χρίστο Σερενέ, είναι μάλλον οι προτεραιότητες! Κι όσον αφορά τη διδασκαλία, ξεκινάω τη συνεργασία μου με το Lab, μια σύγχρονη μουσική σχολή με εξαιρετικό περιβάλλον κι αξιόλογους συναδέλφους.

Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια. Τι μουσική ακούγατε στο σπίτι; Υπάρχει κάποιο κομμάτι που να σου φέρνει μνήμες από εκείνη την περίοδο της ζωής σου;

Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ ανέμελα και πραγματικά παιδικά. Στο σπίτι ακούγαμε πολλή κλασσική και jazz αλλά το κομμάτι που μου φέρνει μνήμες από εκείνη την περίοδο είναι το "Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια", μιας και είναι το μοναδικό βίντεο ντοκουμέντο, με τον θείο μου να το τραγουδάει κι εγώ να το χορεύω πάνω στον καναπέ!

Πότε κατάλαβες ότι το χόμπι σου ήρθε η ώρα να το αναπτύξεις πιο επαγγελματικά;

Όταν συνειδητοποίησα ότι θα είμαι πιο ευτυχισμένη αν καλλιεργήσω τη φυσική μου κλίση. Όλοι μας έχουμε ταλέντα και είναι σοφό, κατά τη γνώμη μου, να επικεντρωνόμαστε σ'αυτά και να τα πλουτίζουμε, γιατί είναι απ' τα πιο δυνατά μας όπλα στη ζωή. 

Με ποιον θα ήθελες να συνεργαστείς πάρα πολύ;

Θα ήθελα να τραγουδήσω σε κάποιο soundtrack ταινίας διότι το 'χω καημό να με ακούσω με ποπ κορν και dolby surround στο σινεμά!

Και ποιου η συνεργασία σας, θα σου μείνει αξέχαστη;

Όλες οι συνεργασίες, μου έχουν αφήσει όμορφες αναμνήσεις αλλά οι στιγμές που θυμάμαι πιο έντονα είναι το μυσταγωγικό -από άποψη χώρου και ακροατών- live με τον Παναγιώτη Μάργαρη σε καθολικό ναό της Αλεξανδρούπολης, τα "μεγάλα" lives των Stavento, τα παρασκήνια με τον Χρήστο Δάντη και τους μουσικούς του και η εμπειρία μου στο Ηρώδειο το 2013, που τη χρωστάω στο Σάκη Τσιλίκη.

Τι είναι αυτό που δεν έχεις πραγματοποιήσει ως σήμερα και θέλεις να πραγματοποιήσεις το συντομότερο δυνατό;

Ένα ολοκληρωμένο album με δικό μου ρεπερτόριο. Η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά, ήταν ένα mini album με πέντε πρωτότυπα κομμάτια και μία διασκευή κι από τότε έχουν κυκλοφορήσει singles (Σε επιλέγω, Α4, Άνοιξέ μου), που αγαπώ πολύ κι ανυπομονώ να τα εντάξω στο δεύτερο, ολοκληρωμένο πια, δίσκο μαζί με καινούρια, αγέννητα ακόμα!



Πώς ονειρεύεσαι την εξέλιξη σου στην μουσική;

Να είμαι περήφανη για τις επιλογές μου, να επιλέγω και να με επιλέγουν πάντα οι καταλληλότεροι για 'μένα και να δημιουργήσω μια ουσιαστική σχέση με το κοινό.

Ποια είναι η συνταγή ενός "σωστού" live ;

Όταν είσαι καλά, η σχέση με τους συμπαίκτες σου είναι αρμονική κι επικεντρώνεσαι στη μουσική, τα τραγούδια και τα συναισθήματα, χωρίς να αναλώνεσαι σε περιφερειακές σκέψεις, νομίζω έχεις μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας!

Ποιο είναι το κομμάτι που ακούς διαρκώς το τελευταίο διάστημα;

Το Papaoutai του Stromae και τη διασκευή του κομματιού από την Marina D'amico. Ένα γαλλικό τραγούδι με θέμα τη σχέση με τον πατέρα, που καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα το ίδιο συγκινητικό, όσο και χαριτωμένο!

Υπάρχει κάτι που το κουβαλάς πάντα πάνω σου για να σου φέρνει τύχη;

Τα δαχτυλίδια μου! Όχι για να μου φέρνουν τύχη, αλλά γιατί αν κάποια φορά δω τα χέρια μου χωρίς αυτά, νιώθω περίεργα!


Σχέδια και όνειρα για το μέλλον;

Να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω, να είμαι ευτυχισμένη κι ισορροπημένη με τους ανθρώπους μου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου