Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Οι οδύνες της κάθαρσης | Μέρος 3ο | George J. Mayte

Το χειρότερο όταν αργείς στη δουλειά δεν είναι πως θα τα ακούσεις από τον προϊστάμενο ή το αφεντικό ή τον οποιονδήποτε, είναι πως είσαι αναγκασμένος αν δεν έχεις δικό σου μέσον να πάρεις ταξί, ή έτσι τουλάχιστον πίστευε ο Φίλιππος, και αυτό όχι μόνο για τα εφτά ευρώ και πενήντα λεπτά περίπου που είναι η διαδρομή από το σπίτι του ως το μαγαζί – αν και εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος πίστευε πως τα έβγαζε με πολύ παραπάνω κόπο απ ότι εκείνοι – αλλά κυρίως διότι αυτοπροσδιορίζονται ως οι φιλόσοφοι της ασφάλτου, και θα ήταν αδύνατον να μην τον ενοχλεί κάτι τέτοιο όταν ο ίδιος μπαίνει καθημερινά στο “I fucking love science” και στο “Thinking humanity” και ξέρει ακριβώς οτι χρειάζεται να ξέρει κάποιος για την αστροφυσική, την πολιτική και την ψυχολογία μέσα από χαριτωμένες εικόνες με ζωηρά γράμματα. 
Έτσι λοιπόν τον περίμενε μία έκπληξη καθώς με τον συγκεκριμένο οδηγό θα συμφωνούσαν σε παραπάνω πράγματα απ ότι θα περίμενε.
«Κατάλαβες με τους αλήτες; Τον εξαθλίωσαν τον κόσμο. Σήμερα πριν από λίγο κάποιος πήδηξε πάλι μες στις γραμμές του μετρό. Το άκουσα εδώ στο ράδιο, νομίζω. Όλοι αυτοί έχουν συνομωτήσει εναντίον μας, συνεργάζονται. Είναι αδίστακτοι και πανίσχυροι δε σταματάνε πουθενά.» Ο Φίλιππος συμφώνησε στο πανίσχυροι, για τους δικούς του λόγους αλλά συμφώνησε.
«Το άλλο το άκουσες φίλε, βγήκε βίντεο που δείχνει πιλότο που φορτώνει το αεροπλάνο με χημικά για το ψέκασμα καλά όχι πως δεν το ξέραμε αφού βλέπεις τις γραμμές αλλά τώρα είδαμε και το βίντεο, απορώ πως το αφήνουν να υπάρχει λογικά τους κρατάει καλά ο τύπος.» Ο Φίλιππος συμφώνησε, είναι ανήμποροι μπροστά  στα blog και στο youtube.
Επικράτησε μια παράδοξη σιωπή μόλις κόντευαν Κολωνάκι του λέει «Εδώ φίλε τι είσαι; Υπεύθυνος;» Ναι του απάντησε παρόλο που ήταν απλα μπάρμαν, γιατί πίστευε πως θα του άξιζε να είχε αυτή τη θέση.
Μόλις έφτασαν έδωσε τα εφτά ευρώ και πενήντα λεπτά, κατέβηκε δυσανασχετώντας και μπήκε στο μαγαζί για τη βάρδιά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου