Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Οι Tourlou The Band στο Pause. | Πάστα Φλώρα


Οι «Tourlou the Band» αποτελείται από μαθητές που ενώθηκαν για να ικανοποιήσουν την  αγάπη τους για τη μουσική και την «τρέλα» που έχουν για αυτή. Αν και με λιγότερο από έξι μήνες ζωής η μπάντα αν μη τι άλλο κεντρίζει και προκαλεί το ενδιαφέρον.


Με εκκεντρικά ακούσματα, διαφορετικά, που προέρχονται από ξεχωριστές μουσικές επιρροές, οι «Tourlou the Band» έρχονται στο Patrasevents.gr για να μας μιλήσουν για τη μουσική τους, για τα όνειρα τους και φυσικά για τις εμπειρίες που περιμένουν να αποκομίσουν από τη συμμετοχή στο «10ο Schoolwave Festival».

Καλησπέρα παιδιά και καλώς ήρθατε στο Pause. Αλήθεια πως προέκυψε αυτή η όμορφη σύμπραξη των The Τourlou Band;

Οι tοurlou ξεκίνησαν το 2013 σε μια διαδικασία συνδυασμού παλιών κομματιών, κυρίως ρεμπέτικων, με νέους ήχους. Κάποια από εμάς ήταν ήδη φίλοι, κάποιοι bandmates σε άλλα projects, αλλά όλοι ενθουσιαστήκαμε από τις πρώτες κιόλας στιγμές στο studio και δέσαμε αρμονικά.

Σημαντικός παράγοντας στο ξεκίνημά σας;

Σίγουρα σημαντικό παράγοντα θα θεωρούσαμε την αγάπη μας για την μουσική και την συνεχή μας όρεξη και πάθος να παράγουμε συνεχώς νέα πράγματα.

Γιατί Τουρλού;

Tο όνομα προέκυψε κυρίως από την ιδιαιτερότητα του καθενός μας. Eπειδή όλοι είμαστε αρκετά διαφορετικοί μεταξύ μας και έχουμε διαφορετικά ακούσματα ,το μουσικό προϊόν που βγαίνει από εμάς είναι «τουρλού» .




Ποια ήταν το πρώτο σας τραγούδι ως Tourlou band, πείτε μας την ιστορία του.

Το πρώτο κομμάτι που διασκευάσαμε ήταν το ''Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω''. Ήταν η πρώτη μας προσπάθεια να συνδυάσουμε την εξαιρετική αισθητική του Μ.Χιώτη με τις δικές μας ιδέες. Το ίδιο κομμάτι στάλθηκε σαν demo στο Schoolwave 2014 και μαζί με μια ακόμα διασκευή μας, μας πέρασε στα live's.

Θέλω να μου προσδιορίσετε τους The Τourlou Band με πέντε λέξεις.

Πολυμορφία, πειραματισμός, πάθος, ενέργεια, ένταση.

Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο είδος μουσικής; Τι σας μαγνητίζει στα παλιάς εποχής ακούσματα;

Όλα τα παλιά κομμάτια, γραμμένα σε μια άλλη εποχή, μακρυά από τα standards και τις εμπορικές απαιτήσεις της μουσικής βιομηχανίας που κατέστρεψε και εμπορευματοποίησε την τέχνη της μουσικής, εκφράζουν τις έγνοιες, τους πόνους, τις χαρές και λύπες των ανθρώπων εκείνης της εποχής καλύτερα από κάθε τι άλλο. Νιώθουμε λοιπόν να μεταφερόμαστε σε μια άλλη εποχή όπου όσα εκφράζονται δεν είναι απέχουν πολύ από τα σημερινά και προσαρμόζουμε έτσι όλα αυτά στα δικά μας ακούσματα.

Ποια υπήρξε σημαντικότερη μουσική στιγμή για τους Tourlou;

Μάλλον η σημαντικότερη στιγμή για την μπάντα ήταν το live που έγινε λίγες μέρες πριν, στις 9 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων, στα πλαίσια του Schoolwave 2016, στο οποίο συμμετείχαμε για τρίτη συνεχή χρονιά, φέτος όμως ως guest act κλείνοντας την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ.
Η εμπειρία ήταν απίστευτη. Η ενέργεια του κόσμου ήταν φοβερή και μας ώθησε στο να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ξεπερνώντας και οι ίδιοι τα όριά μας αλλά και μας γέμισε ενέργεια για να συνεχίσουμε να παράγουμε.



Ποιο τραγούδι θεωρείτε σας χαρακτηρίζει σαν «μουσική μονάδα»;

Κάθε κομμάτι μας προκύπτει από συνεχείς αλληλεπιδράσεις, δουλεύεται αρκετά στο studio και συνδυάζονται διάφορες ιδέες για να ολοκληρωθεί. Όλα τα κομμάτια μας τα παίζουμε με την ίδια ενέργεια και πάθος. Ίσως το πιο γνωστό πάντως απ'αυτά είναι το “Ξενιτεμένα μου πουλιά¨ που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Schoolwave 2015.

Τι θα εισπράξει ένας ακροατής/θεατής σε live σας;

Υπάρχει μεγάλη μουσική ποικιλία στα lives μας αφού κάθε κομμάτι μας συνδυάζει διαφορετικά μουσικά είδη. Επίσης υπάρχει πάρα πολύ ενέργεια και από μέρους μας αλλά και από το κοινό. Μας αρέσει να παίζουμε την μουσική μας και το κάνουμε δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ανάμεσα σε μια σύνθεση πέντε ατόμων, πέρα από τα αυτονόητα θετικά μιας ομάδας, επικρατούν και ασυμφωνίες ή και αντιδράσεις, τα λεγόμενα αρνητικά. Εσείς πως λειτουργείτε;

Χρησιμοποιούμε κάθε ασυμφωνία και αντίδραση (που σίγουρα υπάρχουν και σε μας είναι συχνές λόγω διαφορετικού μουσικού background του καθενός μας) ως κίνητρο για να βρούμε μια καλύτερη λύση.

Κάπου εδώ κλείνουμε και φυσικά σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Επόμενα βήματα, σχέδια;

Τον τελευταίο καιρό βρισκόμαστε στο studio ολοκληρώνοντας την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά μας, ενώ μελλοντικά στοχεύουμε σε μια περιοδεία παρουσίασης του δίσκου.
Και εμείς ευχαριστούμε!!


`




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου