Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Τυχερέ άνθρωπε | Ανδριάνα Μακρή

Ωχ. Ένας  Άνθρωπος.
Γεια σου άνθρωπε. Καλώς ήρθες στον κόσμο. Είναι ωραία εδώ. Ναι, ναι πολύ ωραία. Απίστευτα. Τέλεια. Να, μόνο που κάποιες φορές  μωρέ δεν είναι και τόσο καλά. Μην φανταστείς, τίποτα το σπουδαίο.

Απλά γίνονται πόλεμοι, υπάρχει μίσος και οι Θεοί έχουν αλλάξει. Ναι έχουν αλλάξει, δεν το ήξερες;  Μεταμφιέζονται σε χρήμα τώρα και έχουν και ομάδες. Χωρίζονται με βάση το χρώμα, τα λεφτά και τον πολιτισμό. Γιατί πρέπει να σου το τονίσω αυτό. Έχουμε πολιτισμό.

Καμιά φορά επίσης σκοτώνουμε και εκτός πολέμου. Αδέλφια, πατεράδες και εραστές. Και παιδάκια, συγγνώμη, ξεχάστηκα. Α! Και ζώα, πολλά ζώα για την ακρίβεια. Βλέπεις τα θυσιάζουμε στον βωμό του χρήματος και αυτά. Καλλυντικά, ρούχα, γούνες, κοσμήματα, ξέρεις τώρα.
Ξέχασα να σου πω. Υπάρχει και φτώχεια. Καθολική φτώχεια όμως. Ο κόσμος πεινάει και το χρήμα μαζεύεται σε χέρια λίγων. Έτσι ξέρω. Οι κυβερνήσεις μοιάζουν αρκετές φορές ακυβέρνητες και η χώρα ένα ξεχασμένο ψαροκάϊκο στα ρηχά μιας βρώμικης θάλασσας.
Πολλές φορές έχουμε και αλλού φτώχεια. Αυτή την φτώχεια να την προσέχεις άνθρωπε, είναι συχνότερη από την άλλη. Ιδέες, αξίες και όνειρα πτωχεύουν καθημερινά. Ελπίδες καταρρέουν και το μέλλον μοιάζει ονειροπαγίδα. Τάζει το μέλλον, μα εγκλωβίζει. Ανήμπορο φαίνεται και αυτό πολλές φορές.
Όμως άνθρωπε, πέρα από αυτά να ξέρεις πως ζεις στον πιο πολιτισμένο πλανήτη.
Τυχερέ  Άνθρωπε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου