Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

JAZZ FESTIVAL | Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2016


ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
2ο MAROUSSI
JAZZ FESTIVAL

συμμετέχουν:
NIKOLAS ANADOLIS TRIO
LAB BAND
DEPY SAKELLARIOU QUARTET
KONTRAFOURIS BABY TRIO
YFG - YIORGOS FAKANAS GROUP

DOORS OPEN: 18:00 • ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19:00
ΕΙΣΟΔΟΣ  5€



To Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016, πάντα κοντά στον πολιτισμό, τις τέχνες και τους νέους ανθρώπους, διοργανώνει το 2ο MAROUSSI JAZZ FESTIVAL στη Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο, το Σάββατο 2 Ιουλίου.
Ένα Φεστιβάλ της Jazz που διοργανώνεται για δεύτερη φορά στο Μαρούσι, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημειώθηκε στην προηγούμενη διοργάνωση, και που ακολουθεί ευρωπαικά πρότυπα, αφού ξεκινάει από νωρίς το απόγευμα.
Οι  πόρτες ανοίγουν στις 18.00 και τα γρουπ ξεκινάνε στις 19.00 με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών της ελληνικής jazz μουσικής σκηνής. Φέτος στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι: NIKOLAS ANADOLIS TRIOLAB BANDDEPY SAKELLARIOU QUARTETKONTRAFOURIS BABY TRIOYFG - YIORGOS FAKANAS GROUPΤην καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η Ντέπη Σακελλαρίου.
Τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί μεγάλη άνθιση των συγκροτημάτων της Jazz στην χώρα μας, ως συνέπεια του ολοένα και αυξανόμενου κοινού, με τα Jazz Festival να αποτελούν μία ιδανική λύση ψυχαγωγίας. Σας περιμένουμε το Σάββατο 2 Ιουλίου από τις 18:00 που ανοίγουν οι πόρτες στη Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο, για μία αξέχαστη μουσική συναυλία στους λάτρεις της jazz και όχι μόνο.

NIKOLAS ANADOLIS TRIO
Το «Αθηναικό» τρίο του Νικόλα Αναδολή, με τους Κώστα Κωσταντίνου στο κοντραμπάσο και Βασίλη Ποδαρά στα τύμπανα, παρουσιάζει κυρίως πρωτότυπες συνθέσεις καθώς και διασκευές απο γνωστά "Jazz Standards".
Ιδέες απο την ρομαντική περίοδο του 19ου αιώνα καθώς και από την εποχή μπαρόκ έρχονται να εμπλουτίσουν την δομή των συνθέσεων αλλα και τον αυτοσχεδιασμό.
Η μίξη τους με τζάζ ηχόχρωμα επηρεασμένο απο 50's και 60's συνεισφέρουν τα μέγιστα σε ένα μοντέρνο και ιδιαίτερο άκουσμα.

LAB BAND
Στο Jazz Festival του Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016, φέτος θα δηλώσει την παρουσία του και το LAB Music Education. Με μεγάλη μας χαρά θα συμμετέχει το Lab Band, ένα από τα γκρουπ που δημιουργήθηκαν μέσα από το Band Program της Σχολής, με ρεπερτόριο να ταξιδεύει ανάμεσα σε  jazz standards και σε Brazilian μουσικές. Υπεύθυνος καθηγητής - Γιώργος Δάφνος.
Απαρτίζεται από τους : Γιάννης Μάρας - drums • Νίκος Τζάμαλης - bass • Διονύσης Χατζόλας - guitar • Τζίνα Ευαγγελάτου - vocals.
DEPY SAKELLARIOU QUARTET
Η Perfomer και πιανίστρια Ντέπη Σακελλαρίου με την ξεχωριστή φωνή της, και οι εξαίρετοι μουσικοί της, θα μας οδηγήσουν σε γνώριμα  μονοπάτια της Jazz, Swing, Blues και Funk μουσικής σκηνής αλλα και διασκεύες σε τραγούδια έκπληξη που θα εντυπωσιάσουν και θα εκπλήξουν το κοινό. Θα τολμήσει να παντρέψει το κλασσικό ύφος με jazz αυτοσχεδιασμούς, μέσα από σύγχρονες διασκευές σε κομμάτια έκπληξη που ερμηνέυουν οι Αdele, Amy Winehouse, Michael Jackson κτλ. Μαζί με το quartet της θα μας ταξιδέψουν με τραγούδια των Ella Fiztgerald, Etta James, G.Gershwin, Chic Corea και άλλα.
KONTRAFOURIS BABY TRIO
Ο Γιώργος Κοντραφούρης, κορυφαίος Έλληνας Πιανίστας της Τζαζ, με διεθνή αναγνώριση και πλούσια δισκογραφία,  θα παρουσιάσει ένα εκρηκτίκο κοκτέιλ από groove και free jazz πάντα κάτω απο την  ομπρέλα του σύγχρονου αυτοσχεδιασμού. Το 2008 δημιούργησε το νεανικό σχήμα και δήλωσε ότι δημιουργήθηκε για να εκφράσει την αφέλεια, τον εφηβικό ενθουσιασμό και γενικά ότι κάνει εντύπωση σε έναν νέο μουσικό όταν αρχίζει να παίζει με τους φίλους του. Όπως δηλώνει ο ίδιος: "το Βaby Trio υπάρχει για να βρίσκομαι εγώ σε συνεχή εγρήγορση και εκφράζει όλες τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες που υπάρχουν πριν αρχίσει η κανονική ζωή"
Γιώργος Κοντραφούρης: Organ • Κώστας Φανουράς: κιθάρα • Έκτωρας Ρέμσακ: τύμπανα.

YFG - YIORGOS FAKANAS GROUP
To Yiorgos Fakanas Group δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια και ο βασικός στόχος του ήταν και είναι, να περιλαμβάνει στις τάξεις του τους καλύτερους jazz αυτοσχεδιαστές της χώρας μας, έτσι ώστε η μουσική του, που είναι γραμμένη και ενορχηστρωμένη από τον Γ.Φακανά, να εκτελείται στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο. Την τελευταία τριετία  το γκρουπ συνεργάζεται σε συναυλίες με τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου όπως οι Dave Weckl, Mike Stern, Anthony Jackson, Frank Gambale, Dennis Chambers, Bireli Lagrene, Alex Acuna, Mitch Forman, Tony Lakatos, Eric Marienthal, Greg Howe, Horacio El Negro, Scott Kinsey, Brett Garsed, Bob Franceschini κλπ. παίζοντας σε όλη τη γη σε χώρους όπως το COTTON CLUB στο Τόκιο, στο ART CENTER στη Σεούλ-Ν.Κορέα, στο ιστορικό 55BAR στη Νέα Υόρκη, στο Sala Radio στο Βουκουρέστι κλπ, σε sold-out παραστάσεις.
Ταυτόχρονα μεγάλα διεθνή μουσικά περιοδικά έχουν κάνει καταπληκτικές κριτικές για τη δισκογραφία του Φακανά κατατάσσοντάς τον στους καλύτερους  και δημιουργικότερους μπασίστες και συνθέτες της σύγχρονης μουσικής, (Αμερικάνικο Bass Player- τεύχος Δεκεμβρίου 2008, Bass musician magazine, Modern Drummer, Bass guitar magazine, Rhythm, Bassiste (Γαλλία) κλπ). Το δε cd του INTERSPIRIT προτάθηκε για GRAMMY ως το καλύτερο cd διεθνώς για το 2010, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά σε όλη την ιστορία της Έλληνικής δισκογραφίας!!
 Σε όλη αυτή την πορεία, διατηρήθηκε πάντα ένα υψηλότατο μουσικό επίπεδο που αναγνωρίστηκε από το κοινό όπου και αν εμφανίστηκαν το YFG και ο Γιώργος Φακανάς. Η μουσική του διακρίνεται από ρυθμική κινητικότητα, έντονες μελωδικές γραμμές και πλούσια ενορχήστρωση.

Στη σημερινή σύνθεση του Yiorgos Fakanas Group, συμμετέχουν οι: Sam Marlieri - saxes • Δημήτρης Σεβδαλής - keyboards • Γιώργος Φακανάς - bass • Μένιος Πασιαλής - drums


Εισιτήρια προπωλούνται:

www.viva.gr  και στο τηλ. 11876
Στα Public, MediaMarkt, Reload Stores, Seven Spots, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, BP, EKO, My Market, Metro Cash & Carry
Στο Vivashop στο The Mall Athens
Στο ΤΡΑΜάκι, (σταθμός ΗΣΑΠ) Μαρούσι
Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας 9
Στην Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο την ημέρα της εκδήλωσης και βάσει διαθεσιμότητας





Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2016
Διοργάνωση:            Epoca Productions
                                    Πάρνηθος 57-59, 11146 Αθήνα
                                    τηλ:     210.8611212
                                    email:  info@epoca.gr

www.festivalmaroussi.gr
http://facebook.com/festivalmaroussi
http://twitter.com/festivalmaroussi

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων για την Epoca Productions:
Αντώνη Κοκολάκης
email: kokolakispr@yahoo.gr &  kokolakispr@gmail.com

Κοινωφελής Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου
τηλ: 210.8056314


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου