Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Έκθεση Φωτογραφίας: "Κατεχόμενη Κύπρος...μια περιδιάβαση"

Το Σπίτι της Κύπρου σε συνεργασία με την Έδρα Unesco, στα πλαίσια των 10 χρόνων από το έτος ίδρυσης της,  και τη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας "Κατεχόμενη Κύπρος...μια περιδιάβαση".
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 

9 Ιουνίου 2016, η ώρα 19:00, 

στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2, 10557 Αθήνα.

Η έκθεση αφορά στη ζωή, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τους ανθρώπους της κατεχόμενης Κύπρου (Ριζοκάρπασο, Αγ. Τριάδα, Γιαλούσα, Μεσαορία, Καρπασία, Λευκωσία και Κερύνεια). Πρόκειται για μια σειρά φωτογραφιών από τις κατεχόμενες περιοχές, που ευγενώς παραχωρήθηκε από τον Λεύκιο Ζαφειρίου, με πρόσωπα εγκλωβισμένων, μαθητών του Ριζοκάρπασου, ψηφιδωτά από την Παναγία της Κανακαριάς και το βεβηλωμένο κοιμητήριο.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δρ Αιμίλιος Σολωμού, Διευθυντής της Έδρας Unesco του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η Μαρίνα Ροδοσθένους-Μπαλάφα, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Θα προλογίσει ο συγγραφέας, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Θανάσης Βαλτινός.

Ο συγγραφέας Λεύκιος Ζαφειρίου θα μιλήσει με θέμα, «Τα μάτια της ολόκληρης καταστροφής: Οδοιπορικό στην Κατεχόμενη Κύπρο».

Επιμέλεια έκθεσης, Ισμήνη Χαχολιάδου. Διάρκεια έκθεσης: 10 – 30 Ιουνίου 2016. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα & Τετάρτη 10:00-18:00. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-15:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου