Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

«Εύθραυστον, για το μύθο των Ατρειδών» στη σκηνή της Φρυνίχου!

Εύθραυστον
[για το μύθο των Ατρειδών]
 
 
Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 21.15
 
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν | Φρυνίχου
Φρυνίχου 14, Πλάκα (χάρτης)
τηλέφωνα ταμείου: 2103222464 & 2103236732
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ & 10 ευρώ (μειωμένο)
 
 
 
Πάμε τώρα…
όχι για την εκδίκηση, όχι για το μίσος,
διόλου μίσος, μήτε για την τιμωρία
για ν’ ανασάνει -αν γίνεται-τούτος ο τόπος.
Γ. Ρίτσος, Ορέστης
 
 
Το MDAHELLAS (Σωματείο για τη φροντίδα ανθρώπων με νευρομυϊκές παθήσεις) σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν, παρουσιάζει την παράσταση «Εύθραυστον, για το μύθο των Ατρειδών», μια κειμενική σύνθεση που προσπαθεί να δώσει λόγο στην ‘ανθρώπινη’ φωνή των ‘ηρώων’ του μύθου. Τι μένει από έναν ήρωα, αν βγάλεις τους Θεούς που ορίζουν τη Μοίρα και τη Δίκη;



Στην παράσταση χρησιμοποιούνται κείμενα της αρχαίας τραγωδίας (Ηλέκτρα, Ιφιγενεια εν Αυλίδι), ποιήματα από την ‘Τέταρτη Διάσταση’  του Γ. Ρίτσου (Ορέστης, Το Νεκρό Σπίτι) και πρωτότυπα κείμενα των μελών της ομάδας (‘Σώμα’ και ‘Αίμα’).
 
Σκηνοθεσία: Αννίτα Καπουσίζη
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Μαρία Μωραίτη
Παίζουν: Νίκος Δαλιέτος, Φανή Ζαφειροπούλου, Κόνυ Ζήκου, Ξανθίππη Λεοβάρη, 
Εύα Λαμπάρα, Μαριλιάνα Λυγερή, Γιώργος Σταυριανός
Συμμετέχουν οι σπουδαστες της Σχολής του Θεάτρου Τέχνης:Γιάννης Βερβενιώτης, Αλεξάνδρα Καραναστάση, 
Θεοφάνης Μιλλεούνης, Ανθή Σαββάκη
 
 
Το Σωματείο
Το MDAHELLAS( Σωματείο για τη φροντίδα ανθρώπων με νευρομυϊκές παθήσεις) είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας, που αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου οργανισμού με 185 σταθμούς σε όλο τον κόσμο. Οι νευρομυϊκές παθήσεις είναι γενετικές κυρίως παθήσεις, που επηρεάζουν το νευρικό και μυϊκό σύστημα. Υπάρχουν 45 τουλάχιστον είδη, τα συμπτώματα των οποίων, εμφανίζονται σε διαφορετκές μορφές και επίπεδα, ανάλογα με την εξελισιμότητα της ασθένειας. Το 2010 το Σωματείο, εγκαινίασε το ‘Σπίτι’ του MDAHELLAS, έναν μόνμο χώροόπου πραγματοποιούνται τα εργαστήρια των Μελών του. Η θεατρική ομάδα είναι αποτέλεσμα ενός τέτοιου εργαστηρίου. Δραστηριοποιείται από το 2010 και αυτή είναι η 5η παράστασή της.
 
Η σκηνοθέτης
Η Αννίτα Καπουσίζη είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Ελληνικής φιλολογίας, απόφοιτος δραματικής σχολής και κατόχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Θεωρία Θεάτρου. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το MDA Ελλάς(Σωματείο για τη φροντίδα Ανθρώπων με Νευρομυϊκές Παθήσεις) και ειδικεύεται στο θέατρο ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Είναι μέλος του Lincoln Center Theater Directors Lab της Νέας ΥόρκηςΦέτος είναι η κάτοχος της υποτροφίας Fulbright Artist 2016-2017.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου