Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Εκείνη. - Έβα Γκρην

Δευτέρα βράδυ. Πάντοτε αγαπημένο. Σαν εκείνες τις ζόρικες ερωμένες που σου κάθονταν έπειτα από πολύ ψηστήρι. Το βράδυ που νιώθεις μια ευγνωμοσύνη, γιατί οι μπάσταρδοι στο γραφείο σε έχουν πρήξει με τις παπαριές τους όλη μέρα. Το βράδυ που νιώθεις ικανοποίηση μόλις πετάξεις τα παπούτσια και το πουκάμισο. Μόλις πετάξεις το παντελόνι στο κρεβάτι. Μόλις ακούσεις εκείνο το μαγικό κλακ της πρώτης μπύρας. Μόλις ακούσεις το πιο δυνατό ροκ άσμα που γουστάρεις. Το άσμα που θα σε ταξιδέψει σε εκείνη. Το βράδυ που μόλις μπεις στο ντουζ μοιάζει με την ηδονή μίας τυχαίας συνεύρεσης. Ίσως όχι περισσότερη από εκείνη της Παρασκευής, αλλά σίγουρα περισσότερη από της Τρίτης. Η Τρίτη είναι συνηθισμένη, σαν μια γυναίκα χωρίς προσωπικότητα, σαν μια γυναίκα βαρετή. Η Τρίτη είναι άοσμη και άχρωμη, σα μπογιατισμένη γυναίκα. Πάμε όμως πάλι στη Δεύτερα.
Γυρίζεις σπίτι έπειτα από ζόρικη μέρα. Πετάς τα ρούχα και μένεις γυμνός. Τη φέρνεις στο μυαλό. Δε θυμάσαι καλά-καλά πως είναι και όμως αυτό είναι αρκετό για να σε ερεθίσει. Σκέφτεσαι τη φωνή της. Τα μεθυσμένα φιλιά που ανταλλάξατε, την ανάσα της να μυρίζει αλκοόλ. Μπαίνεις στο μπάνιο για να ηρεμήσεις. Την σκέφτεσαι, την θες. Οι φλέβες πετάγονται στο σώμα σου πριν καν το καταλάβεις. Δε μπορείς να ελέγξεις την ένταση. Τη θες. Τη θες. Πρέπει να την δεις. Πρέπει να της το δείξεις.
Αλλά κάτι μένει πάντα να σε κρατάει. Θαρρείς πως μεγάλωσες και πλέον βαρέθηκες να κυνηγάς; Θαρρείς πως πλέον φοβάσαι; Πώς τάχα κατάλαβες ότι δεν αξίζει να περιμένεις; Θαρρείς πως σου θυμίζει μια τυχαία που κάποτε ερωτεύτηκες; Ίσως και να ψάχνεις δικαιολογίες. Ίσως σε τρομάζει το πόσο τη θες. Ίσως πάλι να μη συμβαίνει τίποτα από όλα ή και όλα μαζί. Κακά τα ψέματα, όταν έχεις καταφέρει να σηκωθείς από τον πάτο, δύσκολα ρισκάρεις να ξαναπέσεις. Και ο έρωτας είναι το πιο βαθύ και αχανές πηγάδι. Πάντα θα θέλουμε να πέσουμε και πάντοτε θα σπάει το κεφάλι μας με την πτώση. Τι κάνεις, λοιπόν; Τα ρισκάρεις όλα ή πας πάσο και τη χάνεις;
Εδώ σε θέλω φιλαράκο. Η λογική σταματά εκεί που επέρχεται η στύση. Άντε να της πεις όχι. Άντε να μη την πάρεις τηλέφωνο. Άντε να μη φερθείς σα κλασικός παπάρας μουνόδουλος. Άντε να μη της πεις όλα όσα έχει ξανακούσει. Δύσκολο; Ακατόρθωτο. Και τηλέφωνα θα την πάρεις και μηνύματα θα της στείλεις. Και θα το ρίξεις το γκομενάκι. Κάτσε δηλαδή ρε φίλε. Ποια είναι αυτή για να σου αντιστέκεται; Αντρικός εγωισμός; Ξεκάθαρα.
Θα συνεχίσει, όμως, γιατί έτσι της έμαθαν. Θα συνεχίσει γιατί δε σε εμπιστεύεται. Θα συνεχίσει πολύ περισσότερο για όλα εκείνα που δε της έχεις πει. Την τρομάζουν. Την τρομάζει ότι δε μπορεί να σε ελέγξει. Έτσι σου πε σε κάποιο τηλεφώνημα. Ακόμα κι αν καίγεται στη φωτιά της, ακόμα και αν λιώνει μπορεί και το ελέγχει η καριόλα. Μπορεί και σου αντιστέκεται. Αρχίζεις να εκνευρίζεσαι. "Έτσι είσαι; Δε γεννήθηκα χθες, μικρό", θα σκεφτείς και αμέσως θα συνεχίσεις να την πιέζεις. Ίσως φοβηθείς μη την τρομάξεις και κάπου σταματήσεις. Όμως ξέρεις. Σίγουρα θα πέσει. Το ξέρεις γιατί το 'χεις ξαναπεί το ποίημα. Συνεχίζει να το παίζει ζόρικη. Συνεχίζει να αντιστέκεται. Και μα, και μου και "άντε στη μάνα σου κοριτσάκι μου". Δεν έχω άλλο χρόνο για να ασχολούμαι μαζί σου. Με ξενερώνει το πόσο αναλύεις τα πάντα. Με ξενερώνει που σκέφτεσαι σαν σαραντάρα ξερω-γω, που θες να είσαι τόσο ελεγκτική. Άμα θέλαμε σοβαρή γυναίκα θα ψάχναμε σοβαρή γυναίκα. Εγώ σε ήθελα, γιατί νόμιζα είχες λίγη από την τρέλα μου. Αυτά λίγο πολύ σκέφτεσαι. Πλέον έχεις υιοθετήσει την νοοτροπία του σκύλου. Ότι δε μπορείς να γαμήσεις ή να φας, κατούρα το. Δε γίνεται κι αλλιώς.
 Όμως, δε θα της πεις τίποτα από όλα. Θα κάνεις μόκο σα γνήσιο αρσενικό. Θα συνεχίσεις να την κυνηγάς μέχρι να σου κάτσει. Θα συνεχίσεις πολύ περισσότερο, γιατί έτσι σε έμαθαν. Πως ότι θέλουμε πρέπει να το κυνηγάμε. Πως οι σκύλοι που δεν είναι καναπέ πρέπει να ψάχνουν για την τροφή τους. Θα συνεχίσεις πολύ περισσότερο γιατί γουστάρεις να ξαναζήσεις εκείνη τη μεθυσμένη παραίσθηση που σου 'φερε στύση εκείνο το βράδυ. Γιατί γουστάρεις να της το δείξεις. Γιατί γουστάρεις να της κάνεις έρωτα. Κι αν αυτή δε το βλέπει, θα της το δείξεις. Γιατί όσο τρελή και να 'ναι αυτή η γκόμενα, την έχεις διαλέξει. Τη θες. Τη θες. Πρέπει να της το δείξεις. Πριν τελειώσει τούτο το γαμημένο πακέτο όπως και τα προηγούμενα. Γιατί είναι ροκ να σου φέρνει στύση. Είναι πολύ περισσότερο ροκ το να γαμήσεις από έρωτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου