Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Μαρία Κίτσου για Λιγνάδη : Θέλουμε να ζούμε σε έναν τόπο που η δικαιοσύνη θα λάμπει (βίντεο)


 Η Μαρία Κίτσου  στο τέλος της παράστασης "Ηλέκτρα" του Ευρυπίδη που περιόδευσε στην Αλεξανδρούπολη, διάβασε ένα κείμενο καταπέλτη, συγκεκριμένα την επιστολή του ΣΕΗ για τον Δημήτρη Λιγνάδη, λαμβάνοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.



 «Θέλουμε τα θύματα του Λιγνάδη, όσα βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν αλλά και όσα ακόμα το ψάχνουν, να συνεχίσουν να ζουν ανάμεσά μας χωρίς φόβο και ντροπή, η ελευθερία να αφαιρείται από αυτόν που αμετανόητα βιάζει τα παιδιά μας. Θέλουμε η γενναία απόφαση της καταδίκης του ενόχου σε 12 χρόνια φυλάκιση να είναι κυριολεκτική. Θέλουμε να ζούμε σε έναν τόπο που η δικαιοσύνη θα λάμπει αντίστοιχα της ομορφιάς του και ο ήλιος να πάψει επιτέλους να είναι νοητός. Είμαστε με τα θύματα. Ο ένοχος Δημήτρης Λιγνάδης για δυο βιασμούς παιδιών, να παραμείνει στη φυλακή», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που ανέγνωσε η Μ. Κίτσου.

Σημειώνεται ότι η Μαρία Κίτσου είχε συνεργαστεί κατά το παρελθόν με τον Δ. Λιγνάδη, συμπρωταγωνιστώντας μαζί του στην παράσταση «Μακβεθ», λίγους μόλις μήνες πριν έρθει στο φως της δημοσιότητας η πρώτη καταγγελία για βιασμό.

Το βράδυ του Σαββάτου, κατά την διάρκεια της παράστασης «Πέρσες» του Αισχύλου στο θεάτρο της Επιδαύρου, θεατές ύψωσαν πανό που έγραφε «Βιαστής Είναι» αναφερόμενοι στον καταδικασμένο για δυο βιασμούς ηθοποιό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου