Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Είδαμε| The Lost City of Z | Νίκος Νούλας

O Τζέημς Γκρέυ (James Gray) μετά το Two Lovers και το The Immigrant σκηνοθετεί και υπογράφει το σενάριο της ταινίας ” The Lost City of Z”. Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Percy Fawcett( Τσάρλι Χάνναμ) , ενός Άγγλου στρατιωτικού που εξερεύνησε τον Αμαζόνιο.

Αυτός αρχικά βρέθηκε εκεί ως εκπρόσωπος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για να διευθετήσει τη διαμάχη Βολιβίας και Βραζιλίας για τα σύνορά τους. Έπειτα , διασχίζοντας τον Αμαζόνιο ανακάλυψε αρχαιολογικά ευρήματα που του δημιούργησαν την πεποίθηση ότι υπήρχε εκεί μια χαμένη πόλη. Πίσω στην Αγγλία βίωσε την αποδοκιμασία των συναδέλφων του αλλά και του κόσμου καθώς τότε οι λαοί της νότιας Αμερικής θεωρούνταν κατώτεροι από τους Ευρωπαίους κάτι που ο Fawcett προσπάθησε να καταρρίψει.

Σύντροφός του στα ταξίδια ήταν ο Henry Costin( Ρόμπερτ Πάττινσον) , την γυναίκα του υποδύεται η Σιέννα Μίλλερ και τον γιό του Jack, ο Τομ Χόλλαντ.

Ο Χάνναμ και ο Πάττινσον δίνουν την καλύτερη ερμηνεία στις καριέρες τους. Και οι δύο στο παρελθόν είχαν επιλέξει ρόλους (Pacific Rim), (The Twilight Saga), οι οποίοι ήταν τραγικοί και δεν τους άφησαν να αναδείξουν το ταλέντο τους. Σε αυτήν την ταινία το καλό σενάριο και η σκηνοθεσία βοήθησαν σε αυτό. Επίσης η φωτογραφία της ταινίας είναι εξαιρετική με υπεύθυνο αυτής τον Ιρανό Darius Khondji( Se7en , Amour). Την ίδια στιγμή το Production Design είναι πολύ καλό δίνοντας την αίσθηση της εποχής.

Παρόλα αυτά η ταινία αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα. Καταρχάς, είναι αρκετά μεγάλη σε διάρκεια (2 ώρες και 20 λεπτά). Αυτό δε θα ήταν θέμα αν είχε αξιοποιηθεί σωστά ο χρόνος. Όμως εδώ ο σκηνοθέτης ξοδεύει αρκετό χρόνο σε συναντήσεις και συζητήσεις στην Αγγλία , ενώ τα γεγονότα στην ζούγκλα είναι και πιο ενδιαφέροντα και η ουσία της ταινίας. Επιπλέον , η ερμηνεία της Sienna Miller είναι αρκετά αδύναμη και ο χαρακτήρας της όχι καλά ανεπτυγμένος. Τέλος, κάποιες αποφάσεις του γιού του Percy Fawcett λόγω της μη εξερεύνησης του χαρακτήρα του δεν βγάζουν νόημα και δεν είναι αποτέλεσμα προηγούμενων πράξεών του.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου