Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

NIHIL EST AB OMNI PARTE του Θ.Δ.ΤΥΠΑΛΔΟΥ


 Ο φλοιός σε αυτό που ονομάζουμε πλανήτης Γη, αν τον δεις διαμέσου της οπτικής γωνίας που εκπορεύεται από το υπερεγώ ενός παιδιού, το οποίο ζωγραφίζει με νερομπογιές σε χαρτί ακουαρέλας, χρωματιστά σχήματα ακαθόριστα με γραμμές τεθλασμένες, ή ενός τρελού που πιάνει με τ‘ ακροδάκτυλά του ένα σύννεφο από κηροζίνη για να το κάνει μαξιλάρι κάτω απ‘ το προσκέφαλό του, στο στενό κρεβάτι του ιδρύματος που τον κατέταξε το άμεσο περιβάλλον του να ζήσει, ή πολύ περισσότερο, με την ιδιότητα ενός πάνσοφου κλειδοκράτορα της απεριόριστης, απύθμενης αλήθειας, τότε και μόνο τότε θα μπορείς να διακρίνεις πως ο φλοιός αυτός είναι κατασκευασμένος από ένα οστρακοειδή περίβλημα που κλείνει μ‘ ένα σφαιρικό σχήμα που αιωρείται στο εξωδιάστημα. Μέσα στον πυρήνα του, μπορείς ξεκάθαρα να διακρίνεις την ύπαρξη της καρδιάς ενός μαρουλιού, -η δυσκολία έγκειται στο ν‘ ανοίξεις το όστρακο και όχι τον πυρήνα του-, ενός μαρουλιού εμπλουτισμένου από καυτή λάβα και φωτιά αρχέγονη και υπερ-αιωνόβια.
  Μετά υπάρχει το φάσμα της στρατόσφαιρας. Ένα διαφανές πέπλο που χρησιμοποιείται σε γάμους αλλά και σε κηδείες εξεχουσών προσωπικοτήτων που σπατάλησαν τις ζωές τους στον αγώνα του αγαπημένου τους παιχνιδιού "ΠΕΣΕ ΝΑ ΣΕ ΠΑΤΩ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ". Οι διαστάσεις που αποτελούν το πέπλο αυτό, είναι ακαθόριστες μιας κι έχει την ιδιότητα του πλαστικοποιημένου και εναλλασσόμενου Υπερίωνα και του απροσχηματοποιημένου μηδέν δια του πηλίκου του σχηματοποιημένου ενός.

  Μα όπως και να ‘χει, η Γη, έχει απόθεμα πηγών ζωής για όλους της τους κατοίκους. Μια εξ αυτών είναι το νερό. Αν αναλύσουμε με την εναλλακτική βιοχημεία τα συστατικά του νερού, θα δούμε ότι το Η2Ο δεν έχει καμιά σχέση με το Υδρογόνο 2 Οξυγόνο, αλλά με το Ηδονή 2 Ονειροβασία (ω ναι αγαπητέ συνοδοιπόρε στην άκρη των πόλ[ε]ων, αυτά είναι τα συστατικά του, σταμάτα να χασκογελάς). Η ηδονή μαζί με την ονειροβασία, διαγράφουν μια κυκλική κίνηση, ένα δακτυλίδι φωτιάς με κρυστάλλινους οφθαλμοβόλους που φτύνουν κομμάτια πάγου μέσα σε πηγάδια αστεροειδών μονόπρακτων καθώς και υπερδιέγερσης μελλοθανάτων αιμορροΐδων μετά από πρόσχαρη θλίψη. Όταν μάλιστα παρεμβάλλεται ενδιάμεσα ο μαγικός αριθμός 2, τότε η φωτιά και η υπερδιέγερση, θρυμματίζουν την αντοχή του δέκτη υποκειμένου ο οποίος ευθύς αποκτά την διόραση των σκονισμένων αιώνων, η οποία υπήρχε ανέκαθεν ολόγυρα σε μια λανθάνουσα μορφή, μη αντιληπτή παρά μόνο από τις λιβελούλες που πετούν γύρω από σμήνη ομοφυλόφιλων κολεοπτέρων και γεμάτες λαγνεία στα κολλώδη πόδια τους, ευελπιστούν να ξυπνήσουν το κοιμισμένο αρσενικό. Κάπου εκεί κοντά σε αυτά τα σμήνη ερωτογενών εντόμων, κοιμάται τον ύπνο της αποσύνθεσης και η πρώτη γυναίκα που θέλησε να με μεταμορφώσει από καθάριο γυμνοσάλιαγκα σε homo sapiens φαλλοδότη. Ομολογώ πως αυτά που χάρηκα περισσότερο στο δείπνο που μου παράθεσα με κύριο πιάτο το σφριγηλό νεανικό κορμί της, ήταν η γαρνιτούρα που δημιούργησα απ‘ το παχύ της έντερο και πάντα υπήρχαν τα συκωτάκια της τα οποία έλουσα με δάκρυα μανδραγόρα. Ευτυχώς στη Γη, υπάρχουν πάντα απεριόριστα αποθέματα Η2Ο και όχι μόνο. Η Γη είναι γεμάτη από φυσικές και τεχνητές εκπλήξεις.


* Το παραπάνω κείμενο αποτελεί τις τρεις πρώτες παραγράφους ενός τετρασέλιδου αφηγήματος που η γραφή του τέλειωσε μόλις πριν τρεις ημέρες, γραμμένο ως επί το πλείστoν πάνω στην λεγόμενη αυτόματη γραφή. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου